Willen werken

Comments 2 Standard

Want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen. Fil.2:13

Lezen: Fil.2:12-18

Als je het goed beschouwt hebben wij gelovigen het ontzettend makkelijk. De vraag is waarom we het elkaar dan zo moeilijk maken. Het is niet zo dat wanneer je gaat geloven alles maar van een leien dakje gaat, o nee, zeker niet. Jezus belooft ons verdrukking, maar ook dat we goede moed moeten hebben, omdat Hij de wereld heeft overwonnen.

Nee, het gaat om het doen van Gods wil in ons leven. Dat wil God, zo verluidt deze tekst, in ons werken, zowel het willen doen ervan als het doen, het werken zelf. Dus moeten we stoppen met eigen inspanningen, invullingen, regels opleggen aan anderen, want het is God die het in ons werkt.

Allereerst het willen. Dat betekent dat we onze wil aan Hem moeten overgeven en zeggen: Heer, ga Uw gang met mijn leven. Doet U er maar mee, wat U wilt. Dat klinkt heel mooi, en we zingen het vaak: Heer ik geef U mijn hart, ik geef U mijn ziel: ik leef alleen voor U, maar in de praktijk is het toch vaak anders en willen we zelf de regie in handen hebben. Maar als we besluiten om ons geheel en al, 100%, aan Hem over te geven en Hem ons leven te laten bepalen, dan pas kan Hij Zijn gang gaan. God gaat nooit buiten onze wil om, Hij is geen indringer, geen inbreker, Hij wacht tot wij Hem uitnodigen, maar doen we dat, dan komt Hij, 100% zeker.

En dan kan Hij in ons werken, om de werken te doen, die Jezus deed. Waar discipelschap begint met totale overgave. Maar dan komt het willen en het werken bij elkaar, dan willen we niet meer in de zonde leven dan geeft God ons de kracht om mooie dingen voor Hem te doen, zonder er uitgeput bij te raken. Want dan komt de kracht, de energie van Hem. Als Hij het bewerkt, zoals hier staat, dan doen we dat ook in Zijn kracht. Als we dat willen is er maar een weg, die we moeten gaan, die van de totale overgave. Wil je dat?

2 gedachtes over “Willen werken

  1. Pingback: opfrisser van maandag 30/4 – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.