Leeftijdsdiscriminatie

Comment 1 Standard

Laat niemand u minachten vanwege uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geest, in geloof en in reinheid. 1Tim.4:12

Lezen: 1Tim.4:6-16

Leeftijdsdiscriminatie, je komt het in alle facetten van het leven tegen. Paulus waarschuwt, via de Timotheüs de gemeente waar hij dient, dat niemand hem moet minachten vanwege zijn leeftijd. Dat gold in dit geval natuurlijk specifiek Timotheüs, die al op jonge leeftijd de gemeente te Efeze moest leiden. Dan zijn er altijd mensen, die daar jaloers op zijn en zich afvragen of hij dat, vanwege zijn leeftijd, wel zou kunnen. Dat ze het zichzelf afvragen is nog tot daar aan toe, maar het hardop uitspreken naar anderen kan funest zijn voor iemands bediening. Dat geldt niet alleen over de leeftijd van iemand, maar überhaupt over onze leiders. Eigenlijk zijn de enigen met wie over hen mogen spreken zijzelf en onze hemelse Vader…

Tegenwoordig zie je het ook andersom gebeuren. Dat de jeugd, of de jongere generatie het voor het zeggen heeft en niet meer wil luisteren naar de ‘oudjes’,laat staan openstaan voor advies, die hen zouden kunnen behoeden om dezelfde fouten te maken, die de oudere generatie heeft gemaakt. Het huisgezin van God bestaat uit jong en oud, die samen optrekken, rekening houden met elkaar, open staan naar elkaar en elkaar respecteren. Het kan niet zo zijn dat de oudjes alleen maar van stal worden gehaald als de jeugd met vakantie is…

Samen optrekken en willen leren van elkaar, en elkaar respecteren is de sleutel tot een gemeente die er is voor jong en oud. Onze wandel in woord, liefde, Geest geloof en reinheid zijn de kriteria waarop men dingen kan en mag doen in Gods Koninkrijk, niet je leeftijd, of te jong of te oud bent…. Zo is het Gods wil. Mozes was 80 toen hij het meest weerbarstige volk ooit uit Egypte leidde tot aan de grenzen van het Beloofde Land, en Jozua moet ook al 60+ zijn geweest toen hij met datzelfde volk het Beloofde Land innam. Maar hij was jong begonnen, opgeleid door Mozes en zeker niet eigenwijs. Laten we van elkaar leren van de wijsheid en het vuur opdat Gods gemeente vrij zij van welke vorm van discriminatie ook!

Een gedachte over “Leeftijdsdiscriminatie

  1. Pingback: opfrisser voor woensdag 2-5 – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.