Helemaal nieuw

Comment 1 Standard

Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. — 2 Korintiers 5:17 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2 Kor.5:11-21

Geniet je ook zo van het Lenteseizoen? Overal zie je nu de dingen uitlopen. Het dode en koude van de winter is verdwenen. We hebben al mooie dagen achter de rug en de voorspellingen voor komende week zijn ook mooi. En zoals de lente het oude verdringt en struiken en bomen, die dood leken, tot leven wekt, zo werkt de Heilige Geest in ons om van oude mensen een nieuwe schepping te maken. Dat gaat bij de een sneller dan bij de ander. Wij zijn geneigd om onze eigen ervaringen op anderen te leggen en dat als doctrine te introduceren. ‘Bij mij ging het zo en zo, dus zal dat met jou ook zo moeten’ is dan vaak wat men uitspreekt of uitdraagt.

Maar God is een God van het unieke. Hij gaat met een ieder van ons Zijn eigen weg en ook nog eens op Zijn tempo, of het tempo wat bij jou past. Maar ook het tempo wat jij Hem laat gaan. Want ook hier gaat Hij niet buiten onze wil om. Wil je snel veranderen, dan is een radicale bekering, waarmee je totaal met het oude leven breekt, het beste. Maar weet, dat vanaf het moment dat je de Here Jezus in je hart hebt gevraagd, Hij in je aan het werk is en je langzaam maar zeker aan het omvormen is tot die nieuwe schepping. Je (volwassen) doop helpt daarbij, of je al dan niet vervuld, gedoopt bent met de Heilige Geest, helpt daar bij. Je dagelijkse voeding, het Woord en gebed, helpt daarbij. Kijk naar de natuur. De ene plant gaat sneller dan de andere, maar ze hebben allemaal voedsel nodig. Zo ook wij, als nieuwe schepping. Goed eten, zegt de Plus, daar houden we van. Goed geestelijk voedsel, ’s zondags naar een kerk waar het Woord volledig orde uitgelegd, waar de Geest de ruimte krijgt en Jezus centraal staat. Bijbelstudie in je huisgroep en iedere dag je stille tijd, met of zonder de Dagelijkse Opfrisser, dat zijn dingen die je groei bewerkstelligen.

De leiding van de Heiige Geest is ook onmisbaar. Vraag Hem op je vandaag te helpen in de groei en je te laten zien waar je eventuele belemmeringen zitten, die je groei in de weg staan. Maar het begin is er, al je je leven aan Jezus gegeven hebt, de rest is het gevolg ervan, dat moeten we goed in de gaten houden!

Een gedachte over “Helemaal nieuw

  1. Pingback: de opfrisser ruimt op vandaag 4 mei dodenherdenking – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.