Oordeel?

Comment 1 Standard

Joh 3:18 (HSV) Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God.

Lezen:Joh.3:14-21

Niet zo lang geleden hadden we de misschien wel bekendste tekst uit de bijbel uit dit stukje, vers 16. In de Opfrisser. Vandaag een minder bekend vers, slechts 2 verzen verderop. Maar het is van ontzettend belang dat we ook deze tekst kennen, willen we het evangelie begrijpen en kunnen uitleggen.

Wie dus op Jezus Zijn vertrouwen stelt, in Hem gelooft, dat is in het Grieks hetzelfde woord, wordt niet veroordeeld. Denk ook hier weer aan Rom.8:1, dat er geen veroordeling is voor wie in Christus Jezus zijn.

Iedereen die niet gelooft is al veroordeeld (als hij zich niet bekeerd) Niet om de verkeerde, zondige dingen die hij heeft gedaan, maar omdat hij niet heeft geloofd in de Naam van de eniggeboren Zoon van God! Het zijn dus niet de zonden van de mensen, zoals ons zo vaak is verteld, die hen uit de hemel houden, maar hun niet geloven in Jezus! Dat werpt een heel ander licht op het woord bekering. Het is niet, in de eerste plaats het breken met de zonde, nee het is je omkeren naar God, geloven in Jezus en gered zijn. Dat andere, wat natuurlijk ook belangrijk is, is het gevolg van de bekering. En je wordt niet afgerekend op de gevolgen, maar op de wortel. En de wortel is ongeloof in de Naam van Jezus, als eniggeboren Zoon van God. Wie is de antichrist, zegt dezelfde Johannes die deze brief geschreven heeft? Hij die loochent dat Jezus Christus, als Zoon van God in het vlees gekomen is. (1Joh.2:22)

Waar worden mensen, ook die een andere religie aanhouden, op geoordeeld? Op het feit wat ze gedaan hebben met de Zoon van God.

(Er)ken je Jezus als de Zoon van God, geloof je in Zijn Naam? Dan moet je weten wat Zijn Naam betekent: God redt. Wie in Jezus gelooft, gelooft in Hem als Zijn Redder en Verlosser, Zijn Zaligmaker.

Maar dan komt de bal bij ons te liggen, die Hem wel kennen. Want hoe kunnen ze geloven in Hem van Wie ze nooit gehoord hebben? (Rom.10:14) Want het geloof is uit het gehoor en het gehoor uit het Woord van God (Rom.10:17) Vraag daarom aan de Heilige Geest of Hij je opnieuw wil vullen en iemand op je pad brengt aan wie je het evangelie kunt uitleggen!

Een gedachte over “Oordeel?

  1. Pingback: opfrisser maandag 7/8 – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.