Garantie

Comment 1 Standard

En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil. En als wij weten dat Hij ons verhoort, wat wij ook bidden, dan weten wij dat wij het gevraagde, dat wij van Hem hebben gebeden, ontvangen. — 1 Johannes 5:14-15 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Joh.5:14-21

Als je een artikel hebt gekocht en het werkt niet naar behoren kan je terug gaan naar de winkel waar je het hebt gekocht. Daar nemen ze het in en krijg je een nieuw artikel, of het wordt opgestuurd voor reparatie, of je krijgt je geld terug. Garantie noemen we dat. En we hebben er allemaal wel eens gebruik van gemaakt, denk ik zo.

Hier hebben we ook garantie op gebedsverhoring: als we bidden naar Zijn Wil, zegt deze tekst, dan ontvangen we hetgeen waar we om gevraagd hebben. Zo eenvoudig is het. Een korte Opfrisser dus vandaag, of niet?

Je kunt op twee manieren naar deze tekst kijken, met je ervaring in je achterhoofd, of met geloof dat wat er staat waar is, ongeacht je ervaringen en dat laatste is lastig, maar nodig. Want hier staat het, zwart op wit: als je bidt naar Zijn wil, dan ontvang je het. Wat is Zijn wil, dan? Dat leren we o.a. In Rom 12:2: Het goede, het welgevallige en het perfecte, of in 2Petr.3:9: dat niemand verloren gaat, dat iedereen gezond is, omdat Hij ervoor betaald heeft met Zijn striemen (Jes.53:5) genezing het brood van de kinderen. Allemaal dingen die waar zijn maar waar we allemaal ervaringen in hebben dat het (nog) niet gebeurd is.

Wat we wel weten is dat als we dingen vragen die tegen Gods Woord ingaan, Hij zeker niet verhoort. Zoals die jonge vrouw, die wil dat het huwelijk van haar minnaar kapot gaat, hij zijn vrouw en kinderen in de steek laat en bij haar komt wonen. Dat is niet Gods wil, want het Woord is daar duidelijk in.

Maar we kunnen de Heilige Geest vragen, voordat we gaan bidden, dat Hij door ons heen bidt, voor bepaalde situaties, dat Hij ons de onderwerpen in gedachten geeft. En als we dan gaan bidden, bidden we naar Zijn wil en bidt de Heilige Geest ook nog eens mee.

We moeten ook bidden in geloof en in ons hart niet twijfelen. Eerdere ervaringen kunnen ons doen twijfelen, toen en toen lukte het ook niet… Maar geloof van God, een van de gaven uit 1Kor 12, kan bergen verzetten.

Bidden naar Zijn Wil, afgestemd zijn in de intimiteit met Hem en weten dat als we naar Zijn wil bidden we het gaan krijgen. En als het niet komt, mogen we pleiten op Zijn Woord, de garantie in laten gaan en er op gaan staan, het claimen. Mag dat zomaar? Ja, want we hebben de vrijmoedigheid in het toegaan tot God en Hij doet wat Hij belooft, dat staat vast, daar mogen we Hem, in alle eerbied en ontzag, dan ook aan houden. En Zijn garantie duurt langer dan een jaar, die duurt voor eeuwig!

Een gedachte over “Garantie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.