Niet meer zelf leven

Comment 1 Standard

Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven. Gal.2:20

Lezen: Gal. 2:15-21

In oosterse landen, dus ook in het Midden Oosten, begraaft men de doden op dezelfde dag van overlijden. Niet omdat men niet wil rouwen en afscheid nemen van de overledene, maar puur uit hygiënisch oogpunt. Je leest ook in de bijbel dat je onrein bent tot de avond als je een dode hebt aangeraakt. Heeft er allemaal mee te maken.

Daarom is het ook zo belangrijk dat iemand, die tot geloof gekomen is, zo snel mogelijk wordt gedoopt, begraven met Christus, in de doop. Liefst dezelfde dag nog. Je ziet dat ook in de Bijbel gebeuren. Op de eerste Pinksterdag werden er 3000 gedoopt, door 120 Geestvervulde discipelen= 250 dopelingen per persoon. Cornelius, de Kamerling uit Ethiopië etc. Allemaal dezelfde dag.

Als wij tot geloof gekomen zijn, ons hart hebben open gezet voor Jezus, dan treedt deze tekst in werking. Dan zijn we op dat moment met Hem gekruisigd en dus dood voor de zonde. Wanneer de lijkwagen door rood rijdt krijgt niet de overledene de bekeuring, maar de chauffeur van de wagen. Onze zonden worden ons dus niet meer toegerekend. Dat is geen vrijbrief om er maar op los te leven, nee, want we leven. U door het geloof in de Here Jezus. We worden niet gerechtvaardigd uit werken der wet, maar door geloof.

En het mooie is nu dat Christus, door de Heilige Geest, in ons woont. Daarom zijn we ook in staat om dezelfde dingen te doen die Hij deed. Geef Hem daarom de ruimte, ook vandaag en laat Hem naar buiten kijken, opdat Zijn liefde aan ons en de wereld, openbaar worde.

En ben je nog niet begraven door de doop door onderdompeling, na je bekering? Dan zo gauw mogelijk laten doen!

Een gedachte over “Niet meer zelf leven

  1. Pingback: opfrisser zaterdag 12=5 – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.