In de Geest zaaien

Comment 1 Standard

Want wie in zijn eigen vlees zaait, zal uit het vlees verderf oogsten; maar wie in de Geest zaait, zal uit de Geest het eeuwige leven oogsten. Gal.6:8

Lezen: Gal.6:1-10

En dan is het vandaag de dag na Pinksteren. In sommigen gedeelten van ons land kennen ze nog Pinkster 3, maar velen van ons gaan vandaag weer aan het werk. Misschien ben je een van de 65000 mensen die genoten hebben op Opwekking, misschien heb je een geweldige ervaring gehad in je eigen gemeente en opnieuw aangeraakt, geweldig. Maar het gaat om vandaag. Wat doet Pinksteren met je, vandaag?

Als Pinksteren betekent dat je alleen maar aangeraakt bent, een kick hebt ervaren en er verder niets mee doet, dan is het vruchteloos.

Onze tekst gaat daar over vandaag. Waar zaaien we in, niet zozeer wat, maar waarin? Op de akker van ons eigen vlees, onze verlangens, onze begeerten, of op de akker van de Geest?

De vraag is niet zozeer alleen of we de Heilige Geest hebben ontvangen,maar of de Heilige Geest ons heeft ontvangen?

Want als we Hem alleen gebruiken voor onze doeleinden, om ons opgeladen te voelen, er weer helemaal tegenaan te kunnen, voor ons zelf, dan komt het niet goed. Zaai je op de akker van de Geest, dan ga je merken dat het grote verschil tussen de andere feesten en Pinksteren is, dat alleen bij Pinksteren de focus ligt dat wat je gekregen hebt, je ook uit moet delen. Pinksteren is ook het feest van de eerste oogst. En die eerste oogst bedroeg op de eerste dag alleen al 3000 mensen! Hetzelfde aantal wat vernietigd werd bij dat andere evenement waar Pinksteren ook aan refereert: het komen van de Wet. Toen stierven er 3000, omdat ze op de akker van hun vlees gezaaid hadden. Het klonk zo mooi en religieus: dit is onze God die ons uit Egypte heeft geleid, maar er ontstond een orgie. 3000 mensen lieten het leven.

Maar met Pinksteren komt de Heilige Geest om ons een nieuwe wet in ons binnenste te schrijven, de wet van de Geest, want wie de vrucht van de Geest ten toon spreidt, tegen zulken is de wet niet.

De vraag vandaag is: wat doe je met gisteren? Hou je het voor jezelf, of komen er vandaag 65000 tot geloof, omdat iedere Opwekking ganger 1 persoon tot Jezus leidt? Wat doen we met Pinksteren in ons dagelijks leven? Houden we het voor onszelf, de akker van ons vlees, of delen we uit op de akker van de Geest. De vrucht die het voortbrengt is leven of dood, wij kiezen!

Een gedachte over “In de Geest zaaien

  1. Pingback: In de Geest zaaien |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.