Hemelvaart

Comment 1 Standard

U bent opgevaren naar omhoog, U hebt gevangenen weggevoerd,

U hebt gaven genomen om uit te delen onder de mensen,

ja, ook aan opstandigen: om bij U te wonen, HEERE God! Psalm 68:19

Lezen: Psalm 68

We kennen deze tekst ook uit Efeze 4:8, waar in feite de hemelvaart van de Here Jezus werd beschreven, althans wat daar plaats vond. Hier wordt dit dus al geprofeteerd. Want op het moment dat de Here Jezus naar de hemel voer gebeurde er meer dan de discipelen met het blote oog konden zien. Hij nam gevangenen mee, krijgsgevangen. Dat waren de mensen, die God vreesden onder het Oude Verbond en die zich nog dodenrijk bevonden. De geloofshelden uit Hebreeën 11, maar ook de eenvoudige gelovigen, die ontzag hadden voor God en Hem eerden in al hun oprechtheid. Maar Jezus gaf ook: gaven aan de mensen. En de gave die de Here Jezus gaf was de vijfvoudige bediening, zoals we in Efeze 4:11 kunnen lezen: de Apostel, de Profeet, de Evangelist, de Herder en de Leraar. 5 mensen die in elke gemeente voor zouden moeten komen en daar de leiding zouden moeten hebben. Want van alle gaven die God geeft, die van de Vader, welke we lezen in Romeinen 12 en die van de Geest, uit 1 Cor.12, zijn die van de Zoon nog wel het meest onderbelicht in de Kerk van vandaag. Toch zijn het de gaven van Jezus Zelf, Die Hij niets voor niets gegeven heeft. Maar juist om Zijn gemeente toe te rusten tot dienstbetoon. Om het ze te leren, om ze onderwijzen en op te doen groeien in geestelijke volwassenheid. Ik hoop dat de echte vijfvoudige bediening zijn plaats gaat vinden, zodat de gemeente Gods gaat leren hoe ze moet handelen. Teveel leunen gemeenten op voorgangers, die hooguit 1 deel van deze bediening hebben, als ze dat al hebben. Of op grote namen van mensen met een genezingsbediening of anderszins, maar het wordt tijd dat jij en ik onze plek gaan vinden in die bediening, let op beDIENing, ze zijn er om te dienen, zodat we zelf de dingen kunnen gaan doen die Jezus deed. Want dat is Gods bedoeling, dat we allemaal echte christenen worden, gezalfden met de Heilige Geest, om de oogst binnen te halen, waarvoor Jezus Zijn leven gaf. Daarom gaf Hij die bediening, opdat de heiligen, jij en ik, worden toegerust om die dingen te kunnen doen! Daar mogen we vandaag in gaan staan en uitstappen. Doe je mee?

Een gedachte over “Hemelvaart

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.