Mauwen of brullen

Comment 1 Standard

Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten. Jak.4:7

Lezen: Jak.4:1-12

Er is, als het goed is, niemand van ons die niet wel eens, of vaker aangevallen wordt door de boze. Als dat niet zo is moeten we ons afvragen of we wel een gevaar voor hem zijn. Om lauwe christenen hoeft hij zich geen zorgen te maken, die zijn al een groter gevaar voor de gemeente en het Koninkrijk van God dan vervolging ooit kan zijn.

Maar sta je in vuur en vlam voor Jezus, kun je niet zwijgen over de boodschap van Zijn alles overweldigende liefde, ben je altijd bereid om rekenschap af te leggen van de Hoop, Die in je is, ja, dan ben je een gevaar voor het rijk der duisternis en zal hij er alles aan doen om je lam te leggen.

En maak je niet bang, hij kent je zwakke plekken, daar waar je het meest kwetsbaar bent. Dat stuk moet je dus versterken in vredestijd, want als de aanvallen komen is het te laat….

Nu kunnen we, wanneer we aangevallen worden een aantal dingen doen. – – We kunnen er prat op gaan en er tegenover iedereen over pochen, dan geef je hem nog meer eer, omdat je jezelf in de schijnwerper zet. Daarom begint deze tekst ook eerst met de opdracht om je te onderwerpen aan God. Want het gaat alleen om Hem. Als je je voor Hem vernedert, zal Hij je verhogen (vers 10)

– Je kunt jammeren en klagen en in een hoekje wegkruipen en het Calimero effect gebruiken: ‘zij zijn groot en ik is klein’ of

– je kunt doen wat er hier in de tekst staat: hem weerstaan, je er tegen verzetten, met hand en tand en met de wapenrusting uit Efeze 6.

Wanneer we dat gaan doen is er ook meteen die belofte: hij zal van u vlieden, wegvluchten, overhaast heeft het woordje in zich.

Dus niet mauwen, maar brullen, als de Leeuw van Juda, Die tenslotte in ons woont. Aanvallen, prima, piraten vallen een schip aan wat diep in het water ligt, want daar is buit te behalen. Maar weet dan wat je moet doen, weersta hem, vast in het geloof, wetend dat hij het onderspit moet delven, sterker nog, al gedolven heeft. Toen Jezus stierf aan het kruis heeft Hij alle overheden en machten ontwapend en hen openlijk ten toon gesteld.

Als wij vluchten, keren we de duivel onze rug toe, en die is onbeschermd in de wapenrusting, je kunt dus een aanval in je rug verwachten, die zelfs dodelijk kan zijn. Maar blijf hem aankijken. Als je een kat aankijkt dan draait die zijn blik weg, kan die niet tegen. Als we de duivel, met de ogen van de Here Jezus aankijken en hem wederstaat, dan kan hij daar ook niet tegen en verdwijnt met de staart tussen de benen. Dus volk van God, wees niet verbaasd als je aangevallen wordt, maar weet wat je moet doen! Niet mauwen maar brullen!

Een gedachte over “Mauwen of brullen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.