Oogje in het zeil

Leave a comment Standard

Zie, het oog van de HEERE is over wie Hem vrezen,

op hen die op Zijn goedertierenheid hopen, Psalm 33:18

Weer een tekst over zorgen maken. Iemand noemde mij veroordelend, maar dat is totaal niet mijn bedoeling. Ik wil je juist wijzen op het feit dat we een zorgende God hebben en dat wij, met het maken van zorgen, er niets aan kunnen veranderen. Maar dat Hij, wanneer we Hem Zijn gang laten gaan, zullen leven in Zijn overvloed. De duivel wil ons bang maken voor de toekomst: ja maar hoe moet het dan met dit, hoe zal het gaan met die? Maar God zegt dat Zijn oog op ons is. Hij houdt een oogje in het zeil, Hij wil zo graag voor ons zorgen, iedere dag, tot in de kleinste details. Hij is zo vol liefde!

Als Zijn oog op ons is, betekent dat Hij ons constant in de gaten houdt. Niet om te zien of we toevallig iets fout doen, zodat Hij ons zal straffen, nee, om te zen of het allemaal wel goed gaat, zodat Hij ons kan helpen. Hij staat klaar om in te springen als het mis gaat. Maar Hij wil wel dat we Hem ‘vrezen’, dat we in liefde diep ontzag hebben voor Hem en Hem dus vertrouwen. Niet een beetje, nee, volledig!

Want daar komt het op aan: vertrouwen we Hem? Genoeg om Hem de touwtjes in handen te geven. Of willen we toch nog zelf de regie hebben? Ergens kunnen bijsturen? Geef je Hem de sleutels en de reservesleutels van je leven in handen?

Geloof me, als je dat doet is er geen enkele reden meer om je bezorgd te maken, want Diegene, Die de hemel en de aarde, de natuur, het hele heelal geschapen geeft, is tot in het kleinste detail geïnteresseerd in ons leven. Als zelfs je aantal haren op je hoofd Hem interesseert, hoeveel te meer de dingen waar jij je zorgen om maakt?

Geef ze aan Hem, werp ze op Hem en je zult versteld staan op wat voor een wonderlijke manier Hij ingrijpt. Spannend, dat wel, maar een avontuur dat zijn weerga niet kent. En het gaat niet mis, want Hij houdt een oogje in het zeil!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.