Hij is erbij

Comment 1 Standard

Wanneer u zult gaan door het water, Ik zal bij u zijn,

door rivieren, zij zullen u niet overspoelen.

Wanneer u door het vuur zult gaan, zult u niet verbranden,

geen vlam zal u aansteken.Jes. 43:2

Lezen: Jesaja 43:1-7

Heb je ze gezien, de beelden, allereerst op Facebook, maar later, waarschijnlijk onder de druk van de sociale media, ook bij het Journaal? Vliegers, opgelaten door de Palestijnen in de Gazastrook, die hele delen van de oogst in vlam zetten en vernietigen? Met als enige doel: vernietiging, Israel schade toebrengen. Ik moest hier aan denken ton ik deze tekst las. Want Israel wordt nog steeds bedreigd. Dat is in de tijd van Jesaja zo en dat is niet meer veranderd. De Holocaust bewijst dat, het hedendaagse antisemitisme, wat weer de kop opsteekt bewijst dat. Maar desondanks blijft het Gods volk, Zijn oogappel en hebben wij de opdracht om te bidden voor de vrede van Jeruzalem.

De belofte die God hier, in eerste instantie, aan Israel geeft is zo profetisch, want ondanks alle tegenstand is Israel er nog steeds, is de staat er in 1948 weer op wonderbare wijze gekomen en is het een welvarend land, ondanks de voortdurende staat van oorlog, waarin het verkeert. Maar ook in de Bijbel zien we deze profetie al vervuld, bij de drie mannen in de brandende oven, Sadrach, Mesach en Abednego, of zo je wilt: Hananja, Misaël en Azarja, hun joodse namen.

Maar ook vandaag, tegen jou en mij, zegt de Here dit: waar we ook doorheen gaan: Hij is erbij en de situaties zullen ons niet overmannen, de omstandigheden ons er niet onder krijgen. Wanneer we op de Here vertrouwen mogen we weten dat Hij erbij is, met ons meegaat en Hij ons zal beschermen. Dan mag het misschien onoverkomelijk lijken, maar Hij belooft dat het water ons niet zal overspoelen, dat het vuur ons niet zal verbranden of zal aansteken. Denk aan de drie mannen: ze roken zelfs niet naar rook en er was geen draadje van hun kleren verschroeit.

Laat je nooit overmannen door welke situatie ook, maar ga met Hem erdoorheen! Dan komt het goed, echt.

Een gedachte over “Hij is erbij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.