Erfenis

Comment 1 Standard

Elk wapentuig dat tegen u wordt vervaardigd, zal niets uitrichten,

en elke tong die in het gericht tegen u opstaat, zult u schuldig verklaren.

Dit is het erfelijk bezit van de dienaren van de HEERE,

en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de HEERE. Jes.54:17

Lezen: Jes.54: 11-17

Dit is een hele mooie, maar ook belangrijke tekst. We bevinden ons tenslotte in een oorlog, in een geestelijke strijd, waarin de duivel rond gaat als een briesende leeuw. Deze tekst kan je helpen om de aanvallen van de boze op je leven te weerstaan. Proclameer hem eenvoudig weg ieder dag, en dan geschreven in de ik vorm: ‘Elke wapen tegen mij gesmeed zal geen stand houden en ieder negatief woord over mij uitgesproken heeft geen effect, want dat is mijn erfenis, als dienaar van God’

Vergis je niet in die geestelijke strijd want die is fnuikend, soms heel subtiel, soms heel heftig. En soms uit onverwachte hoek. Als de duivel zou aanbellen, zou je meteen in tongen gaan bidden, hem binden, de deur dicht slaan en in je handen wrijven. Maar als hij komt als een engel van het licht, heel subtiel, dan istie binnen voor je er erg in hebt en zie hem dan maar eens buiten te krijgen!

Deze tekst kan je helpen om te weten dat je feitelijk onweerstaanbaar bent, als je je laat leiden door de Heilige Geest, want Hij is in je en Zijn kracht stroomt door ons heen. Laat ze dan maar eens proberen om die opstandingskracht te ontkrachten.

Let ook dat er gesproken wordt over woorden., over de tong. Je weet dat die kracht hebben, die jezelf over je uitspreekt, of die anderen over je uitspreken. Velen lijden nog steeds daaronder, zonder het wellicht te weten. Maar die kunnen worden ontkracht en verbroken in Jezus Naam. Deze proclamatie helpt je daarbij. Doe het maar gerust:

Elke wapen tegen mij gesmeed zal geen stand houden en ieder negatief woord over mij uitgesproken heeft geen effect, want dat is mijn erfenis, als dienaar van God’

Print hem uit, pak hem op de koelkast of waar je vaak komt en lees en proclameer hem iedere dag!

Een gedachte over “Erfenis

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.