Vader van het Licht

Comment 1 Standard

Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer. Jac.1:17

Lezen: Jac. 1:2-18

Is het jou ook wel eens opgevallen dat mensen, die niet geloven, onze hemelse Vader van alles beschuldigen van wat Hij de wereld allemaal aandoet? Zoals ziekte, dood, oorlog, geweld etc? Terwijl het merendeel toch echt uit de mens voortkomt en dieper gezien uit de krochten van de hel. Onze tekst van vandaag benadrukt het nog eens: elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, of te wel de Vader van het Licht. De duivel geeft je geen goede gaven, hij laat het je soms denken door iets te doen waardoor dingen beter lijken, maar aan het eind van het liedje ben je altijd slechter af. Je hoort wel eens mensen zeggen dat ze blij zij met hun ziekte en dat we daarvoor niet hoeven te bidden, God heeft ze er zo mee gezegend. Wel gelukkig is het zo dat God alle dingen doet medewerken ten goede zoals in Rom.8 staat, maar dat wil nog niet zeggen dat Hij het ook gegeven heeft…. maar als je ziekte dan een gaaf en volmaakt geschenk vindt, waarom ga je dan naar de dokter?

Laten we ons niets wijs laten maken. In het kader van onze tekst gaat het om verzoekingen, die komen dus niet van God, maar van onze tegenstander, hij wil ons onderuit halen, laten struikelen en ons laten vallen, terwijl God erop gericht is om ons geloof te laten groeien en ons volwassen te laten worden. Er is geen schaduw van omkeer bij Hem, letterlijk is deze strofe overgenomen in het lied ‘Groot is Uw trouw, o Heer’ en het is waar. Wij hebben geen wispelturige God, Die Zich bedenkt naar de mate van Zijn stemming. Nee Onze God is als een vaste burcht. Wat vandaag geldt, geldt morgen ook, en wat voor mij geldt, geldt evenzo voor jou. Dat is een zekerheid zo groot als morgen heel de dag. En dat is heerlijk. En het allergrootste geschenk wat Hij gaf, de Vader van het Licht, was Zijn Zoon, het Licht der wereld, en wie in Hem gelooft zal nimmermeer in de duisternis wandelen, Die ons op onze beurt ook weer het Licht der wereld noemde. Dus de Vader van het Licht, is ook onze Vader, Wiens licht wij mogen verspreiden in deze duistere wereld, die van wispelturigheid aan elkaar hangt, om dat gave gratis geschenk, Gods genade en verzoening aan de mensen te brengen, mooi he?

Een gedachte over “Vader van het Licht

  1. Pingback: Vader van het Licht — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.