Niets is onmogelijk

Comments 2 Standard

Ach, Heere HEERE! Zie, Ú hebt de hemel en de aarde gemaakt door Uw grote kracht en door Uw uitgestrekte arm. Niets is voor U te wonderlijk. Jer.32:17

Lezen: Jer. 32:16-27

Er is iets heel bijzonders gebeurd bij Jeremia. Terwijl de legers van de Chaldeeën al voor de deur staan moet hij een akker kopen en gehoorzaam als hij is, doet hij dat ook. Maar hij vraagt zich het nut ervan af. Over enkele dagen zal Jeruzalem ingenomen en in de handen van de vijand vallen, zo ook zijn akker. Wat heeft het allemaal voor nut?

Zo kunnen er ook in ons leven dingen gebeuren, of dat we ons gedrongen voelen dingen te doen, waarvan we afvragen: ‘wat heeft het voor nut?’

Maar Jeremia vertrouwt wel op de HEER, hij doet wat Hij zegt,maar vraagt er ook naar. Maar Hij begint met de HERE te loven en te prijzen en te vertellen dat hij in Hem gelooft als de God van wonderen, niet alleen in de tijd van de uittocht uit Egypte, maar ook nu. Niets is te wonderlijk voor de HERE. En weet je, Hij is niet veranderd. Ook vandaag kan Hij ingrijpen op een bovennatuurlijke manier. Ook in jouw en mijn leven is niets te wonderlijk. Sterker nog: de Here Jezus zei het in Mat.17:20: niets is voor jullie onmogelijk, als je gelooft! Ons geloof, een van gaven van de Heiige Geest uit 1 Cor.12 stelt ons in staat om het onmogelijke mogelijk te maken.

Beseffen we dat? Of hebben we in de kerk geleerd, dat de tijd van de wonderen is afgelopen sinds we de Bijbel hebben, of hebben we geleerd dat het alleen maar voor hele heilige en gezalfde mensen is? Dat zijn leugens uit het rijk der duisternis. Want de tegenstander van God wil niet dat wij tegen hem opkomen en zijn werken verbreken, ziekte en dood en gebondenheid.

Maar we hebben de belofte dat we op slangen en schorpioenen kunnen treden en macht hebben over de gehele legermacht van de vijand, dus wat!?

Volk van God, word wakker en ga de dingen doen waarvoor je geroepen bent: die van het Koninkrijk van God. En er is geen betere dag om ermee te beginnen dan vandaag. Door de Heilige Geest, Diegene die Jezus uit de dood heeft opgewekt en Die in ons woont, is niets meer onmogelijk. Misschien voel je je gedrongen om vandaag, net als Jeremia, nutteloze en gekke dingen te doen, doe het maar als je denkt dat het van God is, want dat weet je pas als je het doet.

De akker die Jeremia moest kopen was een voorbeeld van hoe de HERE het land weer, na de ballingschap zou herstellen, Hij zou een keer brengen in het lot van Israel en hen weer terugbrengen, zoals ook gebeurde.

Vandaag kunnen wij, in Zijn kracht een keer brengen in het lot van een mens, vraag het aan Hem, wie je vandaag mag zegenen en stap uit die boot!

2 gedachtes over “Niets is onmogelijk

  1. Pingback: Niets is onmogelijk — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.