Als een arend

Comment 1 Standard

Maar wie de HEERE verwachten, zullen hun kracht vernieuwen,

zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden,

zij zullen snel lopen en niet afgemat worden,

zij zullen lopen en niet moe worden. JESAJA 40:31

Lezen: Jesaja40:25-31

Je zult het geloven of niet, maar was gisteren de tekst van vandaag voor 1 van onze cursisten, die van vandaag ook en nog wel van haar man. Toeval bestaat niet, geloven wij, dus is dit wel heel bijzonder. Het laat iets zien van Gods trouw en is ook een knipoog uit de hemel.

Het is een prachtige tekst voor de mens van vandaag. We worden voortgejaagd door allerlei dingen en velen raken dan ook uitgeput, depressief, oververmoeid, opgebrand, wat het gewone Nederlandse woord is voor ‘burn-out’.

Maar hier staat de remedie, sterker nog het middel om het te voorkomen. De tekst, vers 40, hiervoor sprak over jonge mannen, mensen, die uitgeput kunnen raken en struikelen ,maar deze tekst begint met “MAAR”

Het ligt dus in het van de Here verwachten, weten dat je kracht in Hem is en dat je elke dag nieuwe kracht krijgt, omdat de Kracht, Die de Here Jezus uit de dood deed opstaan in ons woont!

Er wordt een vergelijking getrokken met een arend, een adelaar. Als je ziet hoe eenvoudig die vliegt, of eigenlijk niet, hij zweeft op de thermiek van de wind, hij laat zich meedrijven en stuurt met zijn vleugels. Het kost geen inspanning, maar hij komt waar hij komen wil, lettend op de beweging van de wind. De wind is natuurlijk een beeld van de Heilige Geest, Die, zoals de Here Jezus zei, waait waarheen Hij wil en niemand weet waar Hij vandaan komt en waar Hij heen gaat. Dat is dus wel een avontuur, maar wie zei dat geloven saai was? Niet iemand die dat avontuur aan durft.

Ook in onze dagelijkse dingen mogen we vertrouwen dat Hij ons die nieuwe kracht zal geven. En natuurlijk mag je ’s avonds moe zijn, als je hard gewerkt hebt, maar er is een verschil tussen een gezonde vermoeidheid een eentje die je uitput.

Vertrouw op en veracht het van de Here, dan komt het goed, dan zweef je door het leven heen en zorgt Hij voor je, in elk opzicht. Durf je nog een stapje verder te gaan?

‘Heer zend mij, waarheen U wilt dat ik ga en ik zal gaan, op de thermiek van de Geest, Die me blaast naar de plek waar ik moet zijn en waar U mij gebruiken kunt, tot eer van Uw Naam! Hier ben ik, Heer, zend mij!’

Een gedachte over “Als een arend

  1. Pingback: Als een arend — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.