Wandelingetje

Comment 1 Standard

Maar ik zeg: Wandel door de Geest en u zult zeker de begeerte van het vlees niet volbrengen. Gal.5:16

Lezen: Gal.5:13-26

Wandelen door de Geest, hoe doe je dat? Het is makkelijk gezegd dat je dat moet doen door onze grote vriend Paulus, maar moeten en doen zijn nog steeds 2 verschillende dingen, waarbij alleen het woordje moeten al in de allergie van mensen zit.

Het antwoord ligt in vers 22 wat we allemaal wel kennen als de ‘vrucht van de Geest’ (let op, niet vruchten, het is 1 vrucht, bestaande uit allemaal partjes) en je kunt vruchten niet aan de boom hangen, ze groeien. Wat we wel moeten doen is die boom verzorgen, dat er water is, dat hij goed geworteld is, dat hij mest krijgt op zijn tijd. Onze levensboom zal dus vrucht moeten dragen want bomen die geen vrucht dragen worden omgehouwen en in het vuur geworpen, bomen waarvan men denkt dat ze vrucht dragen, maar het niet doen worden vervloekt (de vijgenboom op de weg naar Bethanie) en soms wordt de boom ook gesnoeid, om meer vrucht te kunnen geven.

Maar het staat of valt met een keuze. Met wie wil je wandelen? Met jezelf? Dan gaat het niet goed komen, of wil je je laten leiden door de Geest, wil je Hem de ruimte geven en gehoorzamen, doen wat Hij je zegt, hoe gek het misschien ook is?

Als je je laat leiden door de Geest kan het zijn dat je ineens op mensen af met stappen en zeggen dat Jezus van ze houdt, kan je ineens de drang hebben om voor iemand te bidden waarvan je ziet dat hij ergens pijn heeft, kan je opeens een dringend woord moeten spreken tot iemand dat niet zo vrolijk is, of juist bemoedigend. Durf je dat? Of ga je voor je eigen ik? ‘Ik ga toch niet voor gek staan, zeker?’ Of durf je, zoals David, een dwaas te zijn voor God. Mensen die dat beschimpen, die dat gek vinden, die je uitlachen kunnen wel eens vruchteloos, onvruchtbaar worden zoals Michal uit 2 Sam.6:20-23

Leven door de Geest, wandelen met Hem, betekent dat Hij de route van de wandeling bepaalt, dat Hij zegt waar we moeten gaan en staan. Dat is een risico, maar denk je nu echt dat de Geest van God niet weet wat Hij doet? Ik verlang ernaar om meer en meer geleid te worden door Hem, geef Hem vandaag het roer in handen en zie maar waar je uitkomt, ik geloof dat het geweldig zal worden, een avontuur dat zijn weerga niet kent. De vraag is alleen, durven we het? Ik wel, jij ook?

Een gedachte over “Wandelingetje

  1. Pingback: Wandelingetje — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.