Amazing Grace

Comment 1 Standard

Mijn kinderen, ik schrijf u deze dingen, opdat u niet zondigt. En als iemand gezondigd heeft: wij hebben een Voorspraak bij de Vader, Jezus Christus, de Rechtvaardige.

En Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van de hele wereld. 1 Joh.2:1-2

Lezen: 1 Joh.1:5-2:2

De boodschap van de genade wordt helaas niet door iedereen begrepen. Telkens kom je weer mensen tegen die het er wel erover hebben, maar dan meteen erna komen met ‘maar’. Maar bij genade is er geen maar.. het is genade of verdienste, er is geen tussen weg, er is geen compromis.

We worden gered uit genade en daar hoeven we helemaal niets voor te doen. En we ontvangen het door geloof, door ons hart open te zetten voor de Here Jezus. Daarna begint de wandel met de Heer, maar die is geen voorwaarde om de genade te ontvangen. Ik heb het vaker gezegd, ik zeg het nog maar eens: de enige zonde, die mensen uit de hemel houdt, is de zonde van ongeloof. Alle andere zonden zijn al vergeven, van de hele wereld, dus, zoals vers 2 duidelijk zegt. Met andere woorden: alle mensen hebben het recht om gered te worden, omdat de zonde, op zich, niets meer in de weg staat, want die zijn ons en iedereen al vergeven. Dat is de universele genade. Dat is wat er gebeurde op Golgotha. Jezus bracht Zijn offer niet voor een handje vol uitverkorenen, nee Hij bracht Zijn offer voor de zonde van de hele wereld. Hij verzoende de wereld met God door hen hun zonden niet toe te rekenen, zegt 2 Kor.5:19. Het enige wat mensen nu nog moeten doen is zich bekeren, dat is de andere kant uit gaat lopen, richting God en gaan geloven dat het ook voor hen is.

En als we dan nog in zonde vallen, verkeerde dingen doen, dan is God niet boos. God is nooit meer boos op ons, want al onze zonden zijn al vergeven, die we hebben gedaan, die we nu doen en die we nog zullen doen. Zo groot is Gods genade. Belijden is als zodanig niet nodig om vergeving te ontvangen. Het is zeggen dat je het met God eens bent, en hardop, zodat de duivel, de aanklager het ook hoort. Het is belangrijk voor onszelf zodat we weten dat we geliefde kinderen van de Vader zijn. Leven uit genade is, aan de andere kant, geen vrijbrief om er maar op los te leven, het is geen vrijbrief om maar te zondigen, nee het is de kracht in ons om weerstand te bieden tegen de zonde, om niet tot zonde te komen. Maar als het dan toch mis gaat, God heeft al voorzien. Wat een geweldige genade, wat een overweldigende genade, met recht: amazing grace

Een gedachte over “Amazing Grace

  1. Pingback: Amazing Grace — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.