Alles is mogelijk

Comment 1 Standard

Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft. — Filippenzen 4:13 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Fil. 4:10-20

Het leven van Paulus ging niet bepaald over rozen. Dat had de Here al tegen Ananias gezegd, toen deze tegen sputterde om naar hem toe te gaan, na zijn ontmoeting met Jezus op de weg naar Damascus. ‘ want ik zal hem laten zien hoeveel hij lijden moet in Mijn Naam (Hand.9:15-16) Maar Paulus weet dat hij het allemaal niet alleen hoeft te doen. Alle ontberingen die hij heeft geleden zijn het hem waard, omdat hij een roeping op zijn leven heeft: het brengen van het bevrijdende en reddende evangelie van de Here Jezus aan de heidenen. Je zou kunnen zeggen dat het dankzij zijn bediening is, dat wij nu geloven!

Maar hij ontving ook de kracht om dat allemaal te doorstaan. Hij had een relatie met Jezus, door God, de Heilige Geest. Die woonde in Hem, Die deed hem ook al de wonderen doen, het betoon van Geest en kracht, die deed hem vele zielen winnen, maar gaf hem ook de kracht om het allemaal te doorstaan (vers 12)

Dat geldt niet alleen voor Paulus, deze tekst geldt voor ons allemaal. De NBG vertaling zegt: Ik vermag alle dingen, in Hem die mij kracht geeft en we kennen vast wel de opwekkings-versie hiervan Opwekking 122

Wat we vandaag ook tegenkomen, hoe onze omstandigheden ook zijn: Ik kan alles aan

Welke probleem ik onder ogen moet zien: ik kan alles aan

Maar we door Christus, Die ons Kracht geeft. De originele Griekse volgorde van deze tekst luidt: Alles ik vermag in de sterk makende mij Christus.

In ons woont de Heilige Geest, Die ons in staat stelt om bovennatuurlijk op natuurlijke dingen te reageren en niet te zien op de omstandigheden, maar op God. Als we zo vandaag in gaan, met deze belijdenis, deze proclamatie op onze lippen, dan zal inderdaad; niets meer onmogelijk zijn

Een gedachte over “Alles is mogelijk

  1. Pingback: Alles is mogelijk — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.