Vrede geven en ontvangen

Comment 1 Standard

Het is Uw vaste voornemen: U zult volkomen vrede bewaren,want men heeft op U vertrouwd. Jesaja 26:3

Lezen: Jesaja 26:1-14

In een tijd als deze zijn mensen op zoek naar vrede. Niet alleen wereldvrede, sinds de tweede Wereldoorlog is er ooit wel ergens oorlog geweest, de Verenigde Naties ten spijt. Maar ook vrede met zichzelf en met anderen. Want hoe breekbaar kan het allemaal zijn. De beste vriendschappen kunnen verbroken worden door een verkeerd begrepen woord, een intonatie of zelfs een blik. En als liefde verandert in haat is de vrede ver te zoeken.

Echte vrede is dan ook alleen maar bij God te vinden, via de Vredevorst, de Here Jezus Zelf. En door op Hem te vertrouwen vinden we de vrede, die alle verstand te boven gaat. Hebben we (weer) vrede met God. En als we dat hebben gevonden, komt de rest vanzelf.

Het begint, zo zegt onze tekst, bij een vertrouwen op God, in Hem geloven, Zijn beloften geloven, geloven dat wat Hij zegt wis en waarachtig is. Je zelf aan Hem toevertrouwen en stoppen met tobben en de dingen zelf te regelen, die je toch niet regelen kunt. Loslaten heet dat. En wie op Hem zijn geloof bouwt zal nooit beschaamd uitkomen.

Voor het eerste deel van de tekst zijn er verschillende interpretaties mogelijk. – Het voornemen kan van God uitgaan: Hij geeft vrede als we op Hem vertrouwen.

– Of: het voornemen kan van ons uitgaan: het is ons voornemen om op Hem te vertrouwen, opdat we die vrede zullen ervaren

Beiden zijn waar en komen tezamen. Het is Gods aanbod en onze keus om het te aanvaarden en te ontvangen. Actie en reactie dus.

Wil je die vrede ervaren dan is de enige remedie: Geef je, in vast vertrouwen volkomen over aan Hem, dan zul je Zijn vrede op je voelen neerdalen en alle stress voelen verdwijnen. Volkomen vrede, alleen te vinden bij de Prins der Vrede, de Vredevorst, de Here Jezus Christus. Zoek niet langer, vind je rust in Hem

Een gedachte over “Vrede geven en ontvangen

  1. Pingback: Vrede geven en ontvangen — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.