Kracht, liefde en bezonnenheid

Comments 3 Standard

Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid. 2Tim.1:7 Lezen: 2 Tim. 1:3-14Weer een tekst, die we een van onze cursisten meegaven bij de certificaat uitreiking. Deze tekst gebruiken we ook om te proclameren bij onze Krachtevangelisatie trainingen, want proclamatie heeft drie uitwerkingen. Jij spreekt het, je hoort het en de tegenstander hoort het ook!Het staat ook in het kader van evangelisatie en het getuigen zijn en je er niet voor schamen, zoals vers 8 ons leert.In de afgelopen weken hebben we telkens stukjes gepubliceerd over toerusten en uitzenden en de tijd is nu dus gekomen om dat te gaan toepassen. Want er over lezen is één, maar het gaan toepassen is twee.Ik las vanmorgen een oneliner van Bob Brasset, hij kickstartte mij al een hele tijd geleden in de genezingsbediening, die ik een jaar geleden plaatste: ‘wil je uitstappen in het bovennatuurlijke moet je twee dingen doen: 1) vind je comfort zone en 2) stap daar uit’Deze tekst kan je daarbij helpen. Natuurlijk kan je je beschroomd voelen om ‘zomaar’ op mensen af te stappen en te vragen of je voor ze mag bidden, dat heb ik ook, maar daar word je afhankelijk van. Maar als je verlamd bent van angst is dat niet van de Geest van Kracht maar van Zijn tegenstander. Bij de bevrijdingsbediening komen we die regelmatig tegen, de geest van angst en het proclameren van deze tekst ontneemt hem alle rechtmatige grond.Wanneer je moeite hebt om voor je geloof uit te komen helpt deze tekst je ook, want we hebben, als we gedoopt zijn in de Heilige Geest, deze Geest van kracht, Dunamis, liefde, agape en bezonnenheid, zelfbeheersing ontvangen. Want het is de Heilige Geest, Die het in en door ons doet, de liefde, die ons drijft en de bezonnenheid heb je nodig om binnen je grenzen te blijven.Verwacht niet alleen afwijzing, de wereld wacht juist op het openbaar worden van de zonen Gods, en dat zijn jij en ik. Het ligt niet aan de oogst, die is groot genoeg, zegt de Heer, het ligt aan de arbeiders. Daarom heeft Hij ons ook de opdracht gegeven om daarvoor te bidden, dat de Heer de arbeiders eruit jaagt in de oogst. Plat gezegd: een schop onder ons achterste geeft om die oogst nu eens te gaan binnen halen. Gisteren werd bekend dat onder jongeren zelfmoord doodsoorzaak nummer 1 is. Als wij niet in actie komen, zal dat alleen maar toenemen! Ik daag je uit om aan de Heilige Geest te vragen om vandaag iemand op je pad te brengen, voor wie je mag bidden en het evangelie mag delen. Gegarandeerd dat dat zal gebeuren, wees dan niet bang maar bid dat Hij je zal leiden en geniet ervan. Geloven saai? Echt niet, als je hierin gaat bewegen.Ik daag je uit, amen zeggen betekent dat je het gaat doen, ik zie je getuigenis tegemoet!

3 gedachtes over “Kracht, liefde en bezonnenheid

  1. Pingback: Kracht, liefde en bezonnenheid — Opfrisser – Sitetitel

  2. Bedankt voor deze bemoediging, kom net van bij een ouder mevrouwtje (88), en heb er durven uitstappen en mocht voor haar bidden. Ze was ontroerd en beweerde dat haar moeder vroeger ook zo bad. Zij is orthodox Grieks en heeft veel leed moeten dragen, ongeval waardoor een been kwijt, twee dochters,op jonge leeftijd, overleden en nu ook haar man en toeverlaat plots overleden.

  3. Gisteren waren mijn koerdische buurvrouw, wie een droom heeft gehad van de Here Jezus, en ik in Brussel om een paspoort bij de Syrische ambassade te regelen voor haar zus. Dit had nogal voeten in aarde. Maar terwijl ik van de autoriteiten buiten moest wachten( ik ben geen syrische burger), kreeg ik wel de vrijmoedigheid met een paar syrische mensen te praten. 1 daarvan heette Anwar, wat “licht” betekend, zoals Lucas. Hij beaamde dit. daarna nog een andere man aangesproken, die duidelijk lichamelijke klachten had. Met een beetje pijnlijke gezicht vertelde hij dat hij vanuit Emmen kwam. Ik vroeg wat hij had, een hernia was het antwoord. Ik begreep dat ik door moest vragen, en vroeg of hij ook ongelijke benen had. Dit bleek ook het geval te zijn. Ik was nog even voorzichtig, want hij was moslim en we stonden net buiten de ambassade, toen vroeg ik het toch…of ik mocht bidden en mijn hand op hem mocht leggen. En verrassend genoeg stemde hij toe. eigenlijk ging de rest vanzelf, de Heer raakte hem aan, en de hernia pijn was aanzienlijk minder, en hij bukte redelijk ver door. maar tijdens het gebed had ik ook gevraagd om de benen gelijk te laten komen. Ik had nog een klapstoel in mijn bedrijfsauto, en nadat hij was gaan zitten, heb ik toch nog 2 keer naar zijn benen gekeken…maar die waren gewoon gelijk. Prijs de Heer!
    Hij vroeg waarom Isa aan het kruis was gegaan…. dat begreep hij niet, dus vertelde over de zonde die in de wereld was gekomen bij Adam en Eva, dat de duivel vijandschap wilde zaaien en dat er alleen maar 1 onbevlekte offerlam was, die onze straf op zich kon nemen. Dat is de Here Jezus. Ik vertelde hoe de zondaar vroeger in de OT met een lam zonder gebrek naar de priester ging…dat deze eigenlijk de ogen van God de Vader was, en dat deze niet naar de zondaar keek, maar naar het offerlam. Ook vertelde dat Jezus onze zaak behartigd, onze advocaat. En dat indien we in Hem geloven als Zoon van God en Hem in ons hart uitnodigen, we ook gered zijn. De tekst van Johannes 3:16 uitgelegd. Hij had wel dat hij zei dat God geen zoon zou hebben…maar 1 God was. Maar ik had ergens een soera gelezen waar Maria ook erkend was als moeder van Isa, en er ook ergens stond dat het voor God(Allah) niet onmogelijk was om een zoon te hebben.( moet ik eens weer opzoeken, btw). Ergens had hij ook de bijbel gelezen, maar toen ik vroeg of hij een bijbel thuis had, antwoordde hij dat hij er geen had. Gelukkig had ik nog een arabische bijbel in de auto en heb deze gegeven… Helaas ben ik zijn naam vergeten op te schrijven. Maar ik vond het wel bijzonder dat we gewoon pal voor de ambassade hebben gebeden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.