Elkaar liefhebben

Comments 2 Standard

Geliefden, als God ons zo liefhad, moeten ook wij elkaar liefhebben.Niemand heeft ooit God gezien. Als wij elkaar liefhebben, blijft God in ons en is Zijn liefde in ons volmaakt geworden. 1 Joh. 4:11-12

Lezen: 1 Joh.4: 7-21

ik geef je een nieuw gebod, zei de Here Jezus , tegen Zijn discipelen, dat je elkaar lief zult hebben. Johannes heeft dat goed in Zijn oren geknoopt en predikt dat aldoor. Hij wordt dan ook wel de apostel van de liefde genoemd. Ook in onze dagtekst heeft Hij het er weer over. En dat kan natuurlijk ook niet anders. Als je geraakt bent door de Liefde van de Here God en de Here Jezus, dan verandert (dat) je leven. Dan word je gedrenkt in die liefde en kan je dat dan ook alleen maar uitstralen. Ooit wel eens opgevallen dat pas bekeerde mensen zo’n geweldige evangelisatie drang hebben?

Een neef van mijn vrouw ging de hele straat langs en belde overal aan om de buren te vertellen dat God van hen hield. Het is dan ook wel frappant dat mensen, zodra ze in het kerkelijke systeem terecht komen, dat als eerste weer verliezen…. Zou de Here Jezus daarom tegen de Efeziers in zijn brief aan hen in Openbaring 2:4 zeggen dat ze terug moeten keren naar hun eerste liefde?
God had ons zo lief, zegt Joh.3:16 dat Hij Zijn Zoon gaf, zo’n weggevende, alles opofferende liefde zullen ook wij ten toon moeten spreiden. Als alles wat je doet die liefde als drijfveer heeft is het goed. Ieder ander motief komt voort uit een verkeerde bron, zoals zelfverheerlijking, etc.

Daarom zegt Johannes ook in vers 12 dat niemand God heeft gezien, maar dat wij in feite, door de liefde, Hem in ons toonbaar maken aan de anderen, die Hem nog niet kennen. Christus in ons, de hoop der heerlijkheid (Kol.1:27), door de Heilige Geest is het meest mooie wat we de wereld kunnen laten zien. En nogmaals, als liefde niet je drijfveer is, dan is het allemaal nutteloos, hoe geestelijk je gaven ook kunnen zijn (1 Cor.13) Aan de andere kant, hoe kan het zijn dat we zwijgen op die momenten dat we zouden moeten spreken van Zijn liefde en daardoor mensen verloren zouden kunnen laten gaan? Als die liefde ons dringt, kunnen wij niet zwijgen.
Als we zelf Zijn liefde hebben ervaren en ons hart is er vol van, dan kan het niet anders, of onze mond loopt er van over. Elkaar liefhebben, ook op Facebook, niet elkaar met het woord om de oren slaan, maar in liefde zijn, ook naar de buitenwereld toe, dat is een geestelijke strijd, waardoor we de wereld kunnen laten zien, dat de Here Jezus door de Vader gezonden is. #opfrisser #liefde

2 gedachtes over “Elkaar liefhebben

  1. Pingback: Elkaar liefhebbenk — Opfrisser – Sitetitel

  2. Pingback: Elkaar liefhebben |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.