Koninklijke Priesters

Comment 1 Standard

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilig volk, een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakte; opdat u de deugden zou verkondigen van Hem Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht 1 Petr.2:9Lezen: 1 Petr.2:1-10Wat hebben we een geweldig iets gekregen op het moment dat we tot geloof kwamen. We werden niet alleen kinderen van de levende God, geboren in Zijn huisgezin, niet alleen traden we toe tot het volk van God, maar kregen meteen een geweldige functie: koninklijke priesters. Het volk van God zijn we doordat Jezus ons kocht en betaalde met Zijn kostbaar bloed. We zijn niet meer van onszelf, we leven niet meer voor onszelf, we zijn van Hem en we leven voor Hem, 100 %. Dat is wat nog steeds zo weinig mensen maar snappen en toepassen. We zijn nog zoveel met onszelf bezig. En ja, natuurlijk wil en kan God ons genezen, ook van de innerlijke pijnen en verdriet. Maar dan moeten we Hem er wel toelaten en toestaan om dat te doen.Onze taak is, als koninklijke priesters, om de grote daden van God te verkondigen, om een getuige te zijn (Hand.1:8) in de kracht van de Heiige Geest. Ons getuigenis is hoe we uit de duisternis tot het wonderbare licht zijn gekomen. Hoe ons leven veranderd is vanaf het moment dat we tot geloof kwamen, hoe we het ervaren te leven in de kracht van de Heilige Geest. Ons getuigenis kan niemand ons af nemen. Het is ons verhaal. Teveel hebben we evangelisatie beschouwt als het vertellen dat mensen op de verkeerde weg zitten, zich moeten bekeren van hun zonden en een waarschuwend vingertje opgeheven, zonder erbij te vertellen dat het God is die beiden werkt. Alles geloven alleen maar betekent dat je bepaalde dingen niet en andere weer wel met doen, dan hebben we geen genade gepredikt maar wet en zijn mensen van de ene in de andere slavernij terecht gekomen. Bang voor een God, Die je straft als je het verkeerd doet. Maar dat is geen genade, dat is verdienste, dt is geen liefde, dat is angstOnze boodschap aan de wereld moet die van genade zijn: God is niet meer boos op je, want al Zijn toorn en woede heeft Hij op Zijn Zoon geladen, die daardoor de wereld met de Vader verzoende. Die boodschap geeft rust en vrede en een plek waar mensen kunnen veranderen, door het werk van de Geest. Voor die boodschap schaam ik mij niet, want het is de kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft.

Een gedachte over “Koninklijke Priesters

  1. Pingback: Koninklijke Priesters — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.