Vraag wat je maar wilt

Comment 1 Standard

Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. Joh.15:7Lezen: Joh.15:1-7We hebben dit stukje vorige week al gelezen en toen verwees ik al naar deze tekst. Het is ook de titel van de module gebed, van onze Discipel-Bijbelschool, die we DV 20 september a.s. gaan starten op de donderdag-avond. Aanmelden op http://www.arbeidersindeoogst.nl/bijbelschool, er zijn nog 11 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!Ja, het staat hier echt: vraag wat je maar wilt en het zal je ten deel vallen, een gegarandeerde gebedsverhoring. Ik kan er niet anders van maken. Maar er staat natuurlijk wel een voorwaarde bij. Als je in Mij blijft en Mijn woorden in jullie blijven. Dat is nogal wat. Blijven in Hem, zoals de rank aan de wijnstok verbonden blijft, want als we dat niet zijn kunnen we sowieso al niets doen, maar zijn we ten dode opgeschreven. In Hem blijven, hoe doe je dat, want dat is natuurlijk wel belangrijk. En Zijn Woorden in ons blijven, nog lastiger. Maar laten we daarmee beginnen. Als Zijn woorden in ons moeten blijven, dan moeten we wel weten wat Zijn woorden zijn. Dat zijn niet alleen de woorden, die de Here Jezus sprak, Zijn leer, die nog strenger was dan het Oude Testament, maar de gehele Schrift. Al de woorden, wordt er in Oude Testament gezegd. Dat zijn er nogal wat. Belangrijk is dan ook om Zijn Woord te kennen en te memoriseren. Ik blijf het maar zeggen. Maak je het Woord eigen, leer de teksten van de Opfrisser uit je hoofd. Schrijf ze op een Post-it, plak ze op de koelkast, het toilet, de keukenkastjes en reciteer en memoriseer ze. Echt het helpt en het is de moeite waard. Je traint er sowieso je geheugen mee, die grijze cellen. Was het belangrijk vroeger telefoonnummers uit je hoofd te kennen, tegenwoordig zitten ze onder een knop, je drukt erop en het wordt gebeld. Ons geheugen wordt veel minder getraind, terwijl we al slechts 6% gebruiken van onze opslagcapaciteit! Adam moest alle dieren een naam geven en hij onthield ze, dat zouden wij ook moeten kunnen met bijbelteksten,toch? Maar nog belangrijker is je dagelijkse stille tijd met God, overdenken van Zijn woord, luisteren naar Zijn stem en praten met Hem. Dan blijven we in Hem, in relatie, want relatie zonder communicatie is onmogelijk. In Hem blijven is Zijn wil doen, uit liefde, niet uit plicht, doen wat Hij zegt en Hem de glorie geven. Leven zoals Hij leefde. Bij alles denken: What Woud Jesus Do? En het, in de kracht van de Heilige Geest ook doen. Dan worden je wensen anders en gebeden anders en komen ze op 1 lijn met de wil van God. Als dat zo is, dan worden ze verhoord, altijd!

Een gedachte over “Vraag wat je maar wilt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.