Wandelen, staan, zitten

Comment 1 Standard

Welzalig de man

die niet wandelt in de raad van de goddelozen,

die niet staat op de weg van de zondaars,

die niet zit op de zetel van de spotters,

maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE

en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Psalm 1:1-2

— Lezen:Psalm 1

—Deze eerste Psalm beschrijft in het eerste vers hoe het ons vaak vergaat: je wandelt een poosje met iemand mee, die in zonde leeft, dan sta je stil, omdat het toch wel interessant is wat je hoort en het eindigt dat je in de kring zit en meedoet. Maar de mens vindt daar niet het ware geluk. Dat vind je door het juist niet te doen, maar bezig te zijn, in woord en daad, met het woord van God. Vorige week haalde ik deze tekst ook al aan in Succes gegarandeerd , over Gods beloften, met voorwaarden aan Jozua. Wanneer je bezig bent met het Woord van God, en dat ook toepast in je dagelijkse leven, dan mag je weten dat alles wat je onderneemt, zal gelukken. Dat is een pittige belofte, maar wel de moeite waard om er bij stil te staan. Hoe vaak zijn we bezig met het Woord. ‘O ja, nog snel even lezen’ gaat het dan. Maar God wil centraal staan, een centrale plaats hebben in ons leven, de eerste plaats zelfs, Hij duldt niemand naast Zich. Hij is een ‘naijverig God’, zeggen de 10 geboden, jaloers, Hij wil Zijn eer niet met een ander delen. Maar hoe vaak is Hij niet het sluitstuk van de dag? Komt Hij op de tweede of zelfs laatste plaats?

Hij wil de eerste zijn, met wie je alles deelt, niet de laatste, want Hij houdt zo ontzettend veel van ons, dat Hij wil dat het ons, in alles, goed gaat. Naar ziel, geest en lichaam. Daar zijn Zijn wetten voor, niet om ons te beperken maar om te ons te laten leven. Doe dit en leef, doe dit en kom onder de zegen, doe het niet en ontvang dan de vloek….

Wandelen met Gods Woord brengt vrucht voort, die zegenrijk is. Wij hebben de taak om niet beïnvloed te raken door de wereld, maar om de wereld te beïnvloeden door het Woord en Zijn Geest. Zo mogen we ook vandaag er weer zijn op de plek waar God ons heeft gesteld, om als een klein stukje gist het hele deeg te doortrekken, zodat het kan rijzen naar grote hoogte!

Een gedachte over “Wandelen, staan, zitten

  1. Pingback: Wandelen, staan, zitten — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.