Krachtige hand

Comment 1 Standard

Verneder u dan onder de krachtige hand van God, opdat Hij u op Zijn tijd verhoogt. 1 Petr.5:6

— Lezen: 1 Petr. 5:5-9

— Vernedering, dat is niet zo’n populair word in evangelisch Nederland. We hebben het er graag over dat we moeten opstaan en schitteren, parels in Gods hand zijn, kortom over het herstel van onze eigenwaarde. En daar is niets mis mee. De boze wil niets liever dan dat we ons klein en minderwaardig voelen en daardoor niet uit durven stappen om de dingen van het koninkrijk te doen.

Maar in de context van de tekst, en ik hoop dat je die er altijd bij leest- als je op de onderstreepte tekst klikt, opent de versie uit de HSB zich voor je- gaat het over gehoorzaamheid aan ouderen, je onderwerpen aan elkaar, je bekleden met nederigheid, en het afleggen van hoogmoed. Het was hoogmoed die satan, een van Gods belangrijkste cherubs, ten val bracht, en hij wil niets liever dan ons in zijn val meenemen. Maar de Here keert Zich tegen de hoogmoedigen, maar de nederigen geeft Hij genade.

Je zelf vernederen onder Zijn krachtige hand wil zeggen dat je het opgeeft zelf te worstelen en te proberen om je hoofd boven water te houden en je overgeeft aan God. Door te zeggen: ‘ik kan niet meer, Heer, help mij, doet u het voor mij’. Dat is misschien onze eer te na, maar het geeft je de rust en de vrede waar je alzo lang naar op zoek bent. Jezelf vernederen wil dus zeggen dat je het opgeeft zelf je zaakjes te regelen en het aan Hem overgeeft. En Hij staat te popelen om je te helpen, Hij heeft de Helper bij uitstek, de Heilige Geest aan ons gegeven, Hij heeft Zijn engelen klaar staan om ons bij te staan. Dus, staak de strijd, laat Hem het doen. Wat zul je dan merken dat Hij bij je is. Vernederen voor God is geen nederlaag, het is de enig weg tot overwinning. Want als we onszelf verhogen, beter vinden dan anderen, en dat kan ook met een vroom sausje hoor, dan zullen we vernederd worden en dat kan wel eens pijn doen. Maar onder de krachtige hand van God vind je rust, bescherming, troost, veiligheid. En, zegt Hij Zelf: Niemand kan ze uit Mijn hand roven (Joh.10:28). Een veiliger plaats kun je toch niet bedenken?

Een gedachte over “Krachtige hand

  1. Pingback: Krachtige hand — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.