Bezorgdheid

Comment 1 Standard

Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding? Mat.6:25

— Lezen: Mat.6:19-34

Ik heb het al vaker gezegd, ook tegen mezelf: wees niet bezorgd. Het is een opdracht, een gebod, van de Here Jezus Zelf. Hier in de Bergrede. En weet je waarom ik dat zegt? Omdat je zorgen maken niet goed voor je is. Piekeren werkt niet, het helpt geen snars. Wakker liggen al evenmin, je staat alleen maar beroerd op en ben daarna niet scherp genoeg om eventuele problemen het hoofd te bieden.

Het gaat om prioriteiten: Eerst Gods Koninkrijk en dan ontvang je de rest. Een keiharde belofte, die ook vandaag nog geldt. Maar dan moet je wel geloven, dat Hij dan in alles voorziet…. Maar Hij zegt het wel.

Het leven is belangrijker dan kleding en voedsel, Gods Koninkrijk is het allerbelangrijkste. Het is ook de boodschap die Johannes predikte, die Jezus overnam en die ook Zijn discipelen moesten brengen: bekeer je, want het Koninkrijk van God (der hemelen) is nabij, genees de zieken, wek doden op, reinig melaatsen, drijf demonen uit, om niet heb je het ontvangen, geef het om niet. Hij zal voorzien. Ze mochten ook geen geld en zo meenemen. Dat is vertrouwen, dat is de boel op orde hebben, dat je uit durft te stappen in geloof en het vertrouwen dat God zal voorzien. En al wie op Hem zijn geloof bouwt is nog nooit beschaamd uitgekomen.

Daarom, wat je problemen ook zijn, leg ze, niet naast je neer, maar aan de voeten van de Vader. Hij gaat ze oplossen, gegarandeerd, zodat jij je handen vrij hebt om te doen waar we allemaal voor geroepen zijn: Gods Koninkrijk. De vraag is of we het durven…..

Een gedachte over “Bezorgdheid

  1. Pingback: Bezorgdheid — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.