Oogje op je

Comment 1 Standard

Ik onderwijs u en leer u de weg die u moet gaan;

ik geef raad, mijn oog is op u. Psalm 32:8

— Lezen: Psalm 32

— Als je op iemand een oogje hebt, ben je smoorverliefd op die persoon. Voor sommigen is dat al heel lang geleden, voor anderen misschien op dit moment van toepassing. Je hebt maar 1 verlangen en dat is dicht bij die persoon in de buurt zijn, alles van hem of haar te weten zien te komen, gesprekken voeren, kortom in elkaars nabijheid zijn.

Wel precies zo is het met de Here God. Hij is smoorverliefd op ons, zo lief had Hij de wereld, ons, dat hij Zijn Zoon gaf. En Hij wil niets liever dan in onze nabijheid zijn, ons helpen, alles van ons weten, gesprekken met ons voeren, etc. En daarbij wil Hij ons ook nog eens met raad en daad bijstaan. Als je die raad in de wind slaat ben je als een paard, die niet luistert naar het bit van zijn berijder, of als een koppige ezel. De gevolgen daarvan vind je in de beginversen van de Psalm, waar de schrijver het heeft over onbeleden zonden en wat de gevolgen daarvan zijn.

God wil alles van ons weten, niet alleen de fijne dingen, ook onze missers, niet om ons te veroordelen, dat doet de tegenstander wel, nee om ons juist weer met Hem in het reine te brengen, zodat we zelf geen schuldgevoel hebben en daar onder gebukt gaan. Mensen die dat doen kennen de genade van God niet. Die genade zegt niet zand erover, nee, die genade zegt: het bloed van Jezus erover, niets wast witter! En dan is er geen spoortje van te vinden, zelfs door die gasten van CSI niet!

God wil geen religie, het stug en strak vasthouden aan wetten en gebruiken, Hij wil relatie, communicatie, door Zijn Woord en door Zijn Geest. Hij is zo helemaal dol op ons, Hij heeft een oogje op ons. Niet om ons te controleren en dan te straffen, nee, omdat Hij zoveel van ons houdt. Bij zo’n liefdevolle Vader wil je toch altijd zijn?

Een gedachte over “Oogje op je

  1. Pingback: Oogje op je — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.