Door ons heen

Comment 1 Standard

Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is, Efeze:3:20

–Lezen: Efeze:3:14-21

— Dit is een vaak geciteerde tekst, je hoort dan dat God bij machte is om oneindig veel meer te doen dat wij kunnen bidden of denken. Maar dan stopt het, want het is maar een stukje van de waarheid en het klopt niet helemaal. Want Paulus heeft het in dit stukje over de Heilige Geest, dat Die in ons woning maakt. God kan dus veel meer doen, door ons! Hij wil ons gebruiken. Het is eigenlijk zo eenvoudig als je het vergelijkt met het Lichaam. Het Hoofd, de Here Jezus, is naar de hemel gevaren en wij, het Lichaam, moeten dus doen wat Hij deed. Als wij op zieken de handen leggen zijn het niet onze handen, maar die van de Here Jezus, als wij Zijn woorden spreken zijn het niet onze worden, maar die van de Here Jezus. Daarom zijn wij ook in staat om grotere werken te doen dan Hij deed, want wij zijn met meer dan 1 persoon. Dus wij zijn, door de Kracht Die in ons werkzaam is, de Persoon van de Heilige Geest, in staat om oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen. Het nederige denken van een druppel aan een emmer of een stofje aan de weegschaal is hier niet van toepassing. Natuurlijk moeten we dit in alle nederigheid en afhankelijkheid doen, want wij zijn het niet, die het doen, maar de Heilige Geest in ons. Maar wij moeten Hem wel de ruimte geven, het laten gebeuren, uitstappen in geloof, op mensen toestappen in geloof, als we zien dat er iets aan scheelt en vragen of we voor die persoon mogen bidden. Denk nu niet dat ik dat altijd makkelijk vindt, ook ik moet schroom en angst overwinnen en laat het ook wel eens na, zodat ik er later spijt van heb. Maar ik weet wel, dat God ons allemaal, hoofd voor hoofd wil gebruiken om Zijn Koninkrijk te bouwen en Zijn Koninkrijk is er eentje van Kracht!

Welnu, Die kracht woont in ons, dezelfde kracht die Jezus uit de dood deed opstaan, leeft in ons! Halleluja! Laten we daarom niet meer bang zijn en uitstappen, in het geloof dat God (zelfs, nee juist) ons wil gebruiken tot eer en verheerlijking van Zijn grote Naam. En in de Naam van Jezus bezitten wij alle autoriteit en macht om, net als de Here Jezus, de werken van de boze te verbreken! Ik zeg: doen!

Een gedachte over “Door ons heen

  1. Pingback: Door ons heen — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.