Gods Woord

Comment 1 Standard

De woorden van de HEERE zijn reine woorden, als zilver gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal. — Psalmen 12:7

-Lezen: Psalm 12

Als we de hele Psalm lezen zien we dat David het goed zat is met de onbetrouwbaarheid van de mensen om hen heen. Hij heeft het helemaal gehad met hen. De woorden die ze spreken zijn onbetrouwbaar, vol leugens. Beloften die niet nagekomen worden, we kennen dat allemaal en dan heb ik het nog niet eens over de politiek 🙁

Het gaat met name om de onderdrukten en de mensen die het minder hebben in de maatschappij, die niet zo goed voor zichzelf kunnen opkomen. Midden in de Psalm verheft de HERE Zelf Zijn stem en zegt dat Hij het zal gaan doen. Hij zal de verdrukten bevrijden.

En dan komt onze tekst. Een tekst die gaat over Gods Woord. In de eerste plaats de woorden van vers 6, die bevrijdend zijn, maar ook de Woorden van God in het algemeen.

Dat is zuiver, in tegenstelling tot dat van mensen. Haarzuiver, zuiver als zilver, dat 7 x gelouterd is. Zeven is het getal van de volheid, dus het is zo vaak gelouterd dat er geen spoortje ongerechtigd in zit. Zilver werd gesmolten in een smeltkroes en dan nog eens verhit. Al hetgeen er niet hoorde smolt weg en werd weggefilterd. Dat hier dus 7 maal staat benadrukt die zuiverheid nog eens. Want wat God zegt is waar. Zijn beloften komen uit. Hij is betrouwbaar. Zijn Woord is rein en zuiver, zonder dubbele bodem. Ik ben dan ook blij dat ik een dienaar van dat Woord mag zijn. Omdat ik weet dat het betrouwbaar is. Ik zal dat in de toekomst ook op de radio mogen doen, werd mij gisteren verteld. Mooi he, hoe God deuren opent, om Zijn Woord te doen weerklinken.

Dat Woord is zo kostbaar. In China schrijven ze het over, omdat er te weinig Bijbels zijn en ze bewaken het met hun leven. Als het Woord schaars is beseft men pas de waarde. Hier hebben we overal toegang tot het Woord, als we ons mobieltje maar bij ons hebben. Je kunt het, waar je ook bent, opzoeken. Dat is een rijkdom die zijn weerga niet kent. Maar feit blijft dat het goed is dat Woord op te slaan in je geheugen en te memoriseren. Zodat het in je geheugen gegrift staat en het er niet meer uit gaat. Want we houden van die dingen die echt en puur en zuiver zijn, toch? Dan hoort Gods woord daar gewoon bij, onmiskenbaar!

Een gedachte over “Gods Woord

  1. Pingback: Gods Woord — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.