Klop

Comments 2 Standard

Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij.

Openbaring 3:20

— Lezen: Openbaring 3:14-22

— de Here Jezus klopt aan deuren, want Hij wil binnenkomen. Het is Zijn grote verlangen om dat te doen bij ieder mens, want daar heeft hij Zijn leven voor gegeven. Dat offer is groot genoeg voor alle mensen die geleefd hebben, nu leven en nog zullen leven. Omdat Zijn liefde zo oneindig groot is. Hij klopt en het enige wat wij hoeven te doen is de deur openen. De klink zit aan de binnenkant. Hij dringt Zich niet naar binnen, Hij respecteert onze privacy, ook al betekent dat dat we dan wel verloren gaan. Maar het initiatief gaat bij Hem uit, maar wij moeten dat wel accepteren. De zinsnede: ‘O mocht het eens komen te staan te gebeuren’ van onze zwaardere broeder en, zusters slaat nergens op, want het mag. Er is voor betaald, het is volbracht. Gods aanbod van genade geldt voor de hele mensheid. Daarom heeft ieder mens recht op redding, omdat er al voor betaald is. De vraag is, hoor je Hem kloppen? We zijn omringt met 24/7 geluid, radio, TV, internet, het vraagt onze aandacht. Maar Jezus blijft kloppen tot op het laatste moment, want Hij wil dat ieder mens wordt gered. Dat is Hij waard, toch?

Wij mogen helpen om mensen Zijn klop te horen en als ze Hem dan uitnodigen en zeggen: ‘Lieve Here Jezus, kom in mijn hart’ dan weten we dat Hij komt. Want wees nu eerlijk, wie klopt er nu op een deur en gaat dan weg als er wordt opengedaan? Niemand toch, en Jezus zeker niet. Zelfs al gaat die deur maar op een kiertje open en merk je niet dat Hij is binnengekomen. Er komt een moment dat dat zichtbaar zal zijn, want Hij is trouw.

Jij en ik mogen de mensen vertellen dat er aan hun deur wordt geklopt en dat het tijd is voor een feestje. Maaltijd houden was in het Midden Oosten een feest, je werd gastvrij onthaald. Hier worden de rollen zelfs omgedraaid, als we Jezus binnen laten wordt Hij de gastheer en er ligt van alles voor ons klaar, geschenken, gaven, genade, zo groot, geweldig, dat gun je toch iedereen?

Heb je nog nooit de deur open gedaan voor Hem? Doe het vandaag! http://www.gratisgeschenk.nl

2 gedachtes over “Klop

  1. Pingback: Klop — Opfrisser – Sitetitel

  2. Pingback: Klop |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.