Grootste liefde

Leave a comment Standard

Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden. Joh.15:13

–Lezen: Johannes 15:9-17

— God is liefde, oneindig veel liefde. Zowel de Vader, als de Here Jezus, Zijn Zoon en de Heilige Geest bestaan uit Liefde. En die liefde openbaart zich het allermeest in de persoon van de Here Jezus. Hij was met ontferming bewogen over de scharen, over de mensen die ronddolen zonder herder. Toen en nu niet minder. En hij bewees dat door zijn leven te geven, af te leggen, aan het kruis, waardoor Hij de hele wereld met God verzoende. De zonde, die Adam en Eva begingen was vergeven en voor al hun nakomelingen. Het enige wat men nu nog moet doen is dat accepteren en Hem uitnodigen in je hart. Www.gratisgeschenk.nl

God is liefde. Maar wanneer je dat wel eens met mensen deelt krijg je meteen de verhalen van de rottigheid en het leed in de wereld. Men stelt God daar verantwoordelijk voor. Als Hij liefde is, waarom is er dan…… en vul het maar in. Vaak is dat een rook gordijn. En kloppen doet het ook niet. Want we leven in een wereld die niets met God of gebod te maken wil hebben, die lijnrecht tegen al Zijn inzettingen ingaat en dan vindt men het gek dat de wereld een zooitje is? We kunnen zelfs niet de schuld alleen maar op de tegenstander werpen, we zijn zelf verantwoordelijk! En God al helemaal niet.

Zijn blijk van liefde was toen Hij Zijn Zoon zond, en Jezus blijk van liefde was dat Hij ging en kwam en stierf en daardoor overwon door op te staan uit de dood. We hebben een levende God en een levende Heiland. Dat mogen we laten zien en verkondigen.

Toen ik gisteren met een vrouw sprak, terwijl ik wachtte tot haar auto gewassen werd, kwam het over God te praat. Ze geloofde wel, maar ook weer niet. Ze wist niet of Hij wel bestond. Toen ik vroeg of ze ergens pijn had, bevestigde ze dat en mocht ik voor haar bidden. Toen de pijn, na drie keer bidden verdwenen was, stond ze open om Hem in haar leven binnen te laten. Het duurde niet langer dan de wasbeurt van haar auto. Een wonder zegt meer dan duizend woorden en door gebed kunnen we het bestaan van God demonstreren. https://diarie56.wordpress.com/2018/08/04/wasstraat/

Hij leeft en heeft de mensen lief met een liefde die Hem het leven kostte, wat is het ons waard om die liefde ten toon te spreiden?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.