Geloof uit gehoor

Comment 1 Standard

Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God. Rom.10:17

– Lezen: Rom. 10:8-18

— Het Woord van God horen, de belangrijkste reden om tot geloof te komen. Het horen van de Blijde Boodschap. Dat er redding is voor een ieder die gelooft, ja zelfs maar de Naam van de Here zal aanroepen. Niks moeilijke theologische verhandelingen, maar de eenvoudige uitleg van het evangelie. Natuurlijk is Gods Woord belangrijk, de gehele schrift. Maar dat wordt hier nu net niet bedoeld. Hier staat namelijk niet logos, het geschreven Woord, maar Rhema, het gesproken woord. Het woord van de prediking, gesproken namens God en geladen met de kracht van de Heilige Geest. Dat is het wat mensen tot geloof brengt, omdat het de Kracht Gods is, tot behoud voor een ieder die gelooft (Rom.1:16)

Dat Woord zullen we moeten laten klinken. Want niemand komt tot geloof door je goede daden, hoe belangrijk ook.

We gebruiken wel eens de zin die Francis van Asissi zou hebben uit gesproken: verkondig het evangelie, desnoods met woorden. Meestal wordt dat gebruikt als we geen zin hebben om te evangeliseren. Maar het verhaal achter deze ‘oneliner’ is anders. Hij demonstreerde zijn geloof in een levende God door dingen te doen, die een islamiet niet kon. Want er is geen kracht in de naam van Mohammed, noch van Allah, alleen maar in de Naam van Jezus. Die Naam doet de demonen sidderen en de ziekte op de vlucht slaan, die Naam, mits gebruikt met gezag en autoriteit kan bergen verzetten en in die Naam gaan gesloten harten open, door de verkondiging van het gesproken woord.

We hebben zo’n machtig wapen, ook tegen de boze en dat is ons gesproken woord. Openbaring 12: 11 zegt dat we hem overwonnen hebben, onder andere door het woord van ons getuigenis. Waarom zijn we dan zo bang om het te doen, schamen we ons? Zijn we bang voor gek te staan. Durven we niet uit onze comfortzone te komen? Kom aan mensen, Hij is het waard. Hij schaamde Zich ook niet voor ons toen Hij naakt aan het kruis hing voor onze misdaden. Hij deed dat uit liefde. Laat vandaag het gesproken woord klinken, in liefde op de plaats waar God je gesteld heeft, tot eer van zijn Naam en tot behoud van mensen. Want het geloof is uit het gehoor van het Woord van God

Een gedachte over “Geloof uit gehoor

  1. Pingback: Geloof uit gehoor — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.