Stralende Sterren

Comment 1 Standard

Foto: Richard Oprins

Doe alle dingen zonder morren en meningsverschillen, opdat u onberispelijk en oprecht zult zijn, kinderen van God, smetteloos te midden van een verkeerd en ontaard geslacht, waaronder u schijnt als lichten in de wereld. — Filippenzen 2:14-15

-Lezen: Fil. 2: 12-18

Wie heeft er nu niet een droom (gehad) om een stΓ¨re te worden. Programma’s als The Voice, HGT e.d. spelen daar op in. Stralende sterren, roem, rijkdom en eer, een wereld aan je voeten. In meer of mindere mate hebben veel mensen dat toch ergens, diep van binnen.

Wel vandaag hebben we de oproep om een stralende ster te zijn, temidden van een verkeerd en ontaard geslacht. Temidden van en wereld, die eigenlijk alleen maar aan zichzelf denkt en aan het eigen genieten. ‘Als ik het maar goed heb, de rest is een ver van mijn bed show’

Temidden van mensen, die niet geloven, en dus zo genoemd worden, hebben we de opdracht om dus, daar heb je het weer, Geheel Anders- te zijn. En dat begint met zonder morren en klagen er te zijn. Op je werk, want wat wordt er af geklaagd. Ik schreef er ooit een liedje over, helaas (nog) niet op YouTube of Spotify:

Dan is het weer te warm, dan weer te koud, nooit is er ooit eens iets goed, Dan is het weer te flauw, dan weer te zout, ’t Maakt toch niets uit wat je doet, Maar bekijk het toch eens positief, dan ziet het er heel anders uit. (Van de LP Er is nog tijd en de CD Waar blijft de tijd – Courage Band

En zo is het maar net. En ook hier mogen we nu weer net even anders zijn. Ook al is de klus nog zo lastig of het probleem zo ernstig wat je moet oplossen, de omstandigheden nog zo slecht, niet klagen, maar dragen en vragen om kracht, luidt een oud gezegde. En zo is het, want even verderop in deze zelfde brief staat tenslotte dat we alles aankunnen door Hem, die ons kracht geeft. Juist door positief te zijn, kunnen we ons onderscheiden en stralen temidden van de wereld. Wat een getuigenis zal dat zijn, niet dan?

De Here Jezus zei dat we een lichtend licht en een zoutend zout moeten zijn in deze wereld. Want een lamp die geen licht geeft, gooi je weg en zout wat geen smaak heeft, is nutteloos.

Laten we dan totaal anders zijn temidden van deze wereld, die verloren gaat, als ze Jezus niet aanneemt als Redder en Verlosser. Onze houding kan een eerste ontmoeting zijn met Jezus, Die tenslotte, door Zijn Heilige Geest, in ons woont en ons in staat stelt ieder probleem als een uitdaging te zien om te zien hoe de Here God dat nu weer op gaat lossen. Door ons heen, dat dan weer wel πŸ˜‰

β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”-β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit www.xshirts.nl

Een gedachte over “Stralende Sterren

  1. Pingback: Stralende Sterren β€” Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.