Overvloedige hoop

Comment 1 Standard

De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest. Rom.15:13

Lezen: Rom. 15:1-13

We hebben iets wat de wereld niet heeft en dat is hoop. De trits geloof, hoop en liefde horen onlosmakelijk bij elkaar en hoewel Paulus in 1 Cor 13 zegt dat de liefde de meeste is, zijn de andere niet minder belangrijk. En onze hoop is niet dat we hopen aan het eind van ons leven behouden te zijn, zoals veel mensen denken. Want dat kun je nu al weten, want iedereen die gelooft is reeds behouden. En deze hoop houdt ook geen twijfel in zoals in de zin: ‘Gaat het morgen regenen? Ik hoop het’. Nee net als ons geloof is ook onze hoop een zeker weten.

Onze hoop is verbonden met de blijdschap en de vrede en de kracht van de Heilige Geest. Hij is het, Die ons vervult met deze dingen, waardoor wij hoop hebben. Niet alleen op een betere wereld, als Jezus terugkomt, volgens sommigen al heel snel, maar nu al, omdat we een leven hebben dat zin heeft. Wij zijn niet aan de hopeloosheid overgegeven, zoals zovelen, wij hebben een doel in ons leven, omdat we weten, dat God een geweldig plan heeft met ons. Zijn plan is een hoopvolle toekomst (Jer. 29:11), Zijn wil is het goede, het welgevallige en het volkomene (Rom.12:2)

Hij wil ons gebruiken om Zijn koninkrijk te vestigen en te demonstreren. Daarom mogen we die hoop ook uitdelen en het is met als zoveel dingen in Gods Koninkrijk: Hoe meer je uitdeelt, hoe meer je ervan hebt. Het is als een stroom, die op gang komt. Dus deel deze hoop met anderen, in geloof, in de kracht van de Heilige Geest, niet alleen op zondag met je mede gemeenteleden, maar overal waar God je heeft geplaatst om een getuige van Hem te zijn!

Een gedachte over “Overvloedige hoop

  1. Pingback: Overvloedige hoop — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.