Voor niets en niemand bang

Comment 1 Standard

De HEERE is mijn licht en mijn heil,

voor wie zou ik vrezen?

De HEERE is mijn levenskracht,

voor wie zou ik angst hebben? Psalm 27:1

-Lezen Psalm 27

— Voor niets en niemand bang, heb ik deze Opfrisser als titel meegegeven en dat hoeven we dan ook niet te zijn. Het is eerder andersom. Wanneer wij beseffen dat de HERE ons Licht en ons heil, onze verlossing, is, dan heeft de tegenstander te vrezen voor ons! Want wij zijn tenslotte vol van de Opstandingskracht van de Heilige Geest. Hij woont in ons en Hij, Die in ons woont is sterker dan hij, die in de wereld is!

Als we dat gaan beseffen, dan weten we dat we niet meer bang hoeven zijn voor de intimidatie van de vijand, omdat we macht en autoriteit hebben over de gehele legermacht van de vijand en op slangen en schorpioenen kunnen staan, wij zijn het leger van God, tot de tanden toe bewapend, met het bloed van het Lam, het woord van ons getuigenis en de Naam van Jezus (Openb. 12:1) Dus, wat zou een mens, of wat voor macht ons dan ook kunnen doen?

Helaas is wat ik schrijf nog niet doorgedrongen tot de gemiddelde gelovige. Helaas slaan we bij de minste dreiging op de vlucht en laten we ons verleiden tot zonde, wat dan weer een schuldgevoel oplevert, waardoor we niet meer gaan wandelen in die autoriteit, omdat de tegenstander ons dingen influistert, dat we waardeloos zijn en niet kunnen functioneren in Gods koninkrijk, vanwege onze zwakheid. Wel, als het allemaal van ons af zou hangen, dan heeft hij gelijk, maar, prijs de Heer, het hangt niet van ons af. Want wat we ook doen en tegen welke zwakheden we misschien ook strijden, Hij is bij ons en Hij blijft bij ons en Zijn Opstandingskracht is beschikbaar, wanneer we die ook maar aanspreken.

Geen enkele omstandigheid kan en mag ons lam leggen, want we hebben de overwinning reeds in the pocket. Aan het kruis van Golgotha heeft onze Heiland de overheden en de machten verslagen, ontwapend en openlijk ten toon gesteld. We hebben te maken met een verslagen vijand, die we niet moeten onderschatten, maar ook niet overschatten. Hij is bang voor iedere Geestvervulde christen, die zijn autoriteit uitoefent, weet wie hij (of zij) is in Christus en de strijd aangaat om de werken van de satan te ontmaskeren en te vernietigen. Kom aan, word wakker, sta in de autoriteit en leef en breng leven, waar je ook komt! Want we hoeven voor niets en niemand bang te zijn, eerder andersom!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Voor niets en niemand bang

  1. Pingback: Voor niets en niemand bang — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.