Ongeacht

Comment 1 Standard

Hij was veracht, de onwaardigste onder de mensen,

een Man van smarten, bekend met ziekte,

en als iemand voor wie men het gezicht verbergt;

Hij was veracht en wij hebben Hem niet geacht. Jes. 53:3

Lezen: Jesaja 53

Ik werd vanmorgen wakker en keek op de wekker: 5:33. Meteen schoot het door mijn gedachten: Jesaja 53:3 en dat werd dus de dagtekst van vandaag.

Dit hoofdstuk wordt wel eens het evangelie van Jesaja genoemd en, als je niet beter wist, zou je zeggen dat Hij beschrijft hoe hij gezien heeft hoe de Here Jezus geleden heeft, terwijl dat allemaal nog moest gebeuren. Een bijzondere profetie over de Man van smarten. Het beeld eerder over de messiaanse Koning verbleekt bij de Man Die zo moet lijden om onze zonden en zieken op Zich te nemen. Niemand achtte Hem. In Zijn eigen stad bijna vermoord, altijd op tegenstand stuitend van de religieuzen, de mensen die het zouden moeten weten. Maar niemand in Zijn tijd legde dit schriftgedeelte op Zijn leven.

Ook het niet achten van Hem door ons, in dit geval het Joodse volk, is profetisch, want tot op de huidige dag erkent het gros van het Joodse volk Yeshua niet als de Messias. Maar vergis je niet, ook in de kerk hebben we daar last van. Want de lijdende Knecht de Heren past niet zo in ons plaatje. Ja, we belijden wel dat Hij geleden heeft onder Pontius Pilatus, gekruisigd, gestorven en begraven is, maar het feit dat dat ook voor onze ziekten is, wil er nog steeds bij zovelen niet in. Goddelijke genezing is niet meer van deze tijd, leert ons het dispensatiolisme, of te wel de streep theologie. Dat was voor de tijd van Jezus en de apostelen. En als er iemand genezen wordt is scepsis wat je kunt tegenkomen i.p.v. geloof. Velen kunnen dan ook hun genezing verliezen, omdat ze zich bevinden in die sfeer van ongeloof. Maar het is zoals Heb. 13:8 zegt: Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde, tot in eeuwigheid. Wat Hij 2000 jaar geleden kon, kan Hij ook nu, alleen heeft Hij er voor gekozen het door Zijn Lichaam te doen, de kerk, of te wel, door jou en mij. Zijn Grote Opdracht vlak voor de hemelvaart was dat we volken tot Zijn discipelen moesten maken door ze te dopen en ze alles te leren wat Hij bevolen had. Dus ook dat bevel uit Mat.10: Genees de zieken, reinig melaatsen, wek doden op. Niet: bid voor de zieken, nee genees ze: niet vragen of God het wil doen, nee, in de autoriteit van de Heilige Geest, Die in ons woont, de ziekte bestraffen en wegsturen, in de Naam boven alle Naam, de Naam van Jezus, Yeshua haMessiach, van Nazareth!

Als we Hem willen achten, de eer willen geven, dan doen we dat, ongeacht de consequenties. Dan steken we onze nek uit, in geloof en laten we ons door Hem gebruiken. Dan draaien we ons hoofd niet om voor de man van smarten, Die onze genezing betaalde met zijn striemen (vers 5) maar schamen we ons niet voor het evangelie, de kracht Gods tot behoud voor iedereen, die gelooft.

Als we Jezus alle eer willen geven dan zeggen we: Hier ben ik, Heer, gebruik mij

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Kom naar onze module over gebed in Dordrecht: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Ongeacht

  1. Pingback: Ongeacht — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.