Vrijmoedigheid

Comment 1 Standard

Werp dan uw vrijmoedigheid niet weg, die een grote beloning met zich meebrengt.Hebr.10:35

Lezen: Hebr.10:32-39

Vrijmoedigheid, wat is dat precies? De BasisBijbel vertaalt het met geloof en vertrouwen, maar dat woordje wat dat betekent ,pistos, staat er niet. Er staat parrēsia wat betekent ‘vrijmoedigheid’ in verschillende betekenisnuances, namelijk (1) ‘openhartigheid’, (2) ‘openbaarheid’, en (3) ‘onbeschroomdheid’.En dat is dus wel wat anders. In dit stukje gaat het over verdrukking omdat je gelooft. De Hebreeërs waren Joden en die hadden het nogal te verduren van hun volksgenoten, we hadden het er onlangs nog over. En het is nogal voor de hand liggend dat je minder gaat getuigen als je merkt dat het je problemen op gaat leveren. Want getuigen van Jezus levert niet alleen zegen, maar ook strijd op. Maar we mogen onze vrijmoedigheid niet prijs geven, zegt de NBG51, niet wegwerpen, in de HSV, wat beter is vertaald. Want als je ergens last van hebt, dan ontdoe je je ervan. Maar in dit geval moeten we dat niet doen, zegt de schrijver van deze brief. Want er wacht ons een beloning. Want als we vrijmoedig zijn, om waar we ook zijn, te vertellen over Jezus, dan brengt dat vruchten voort, omdat Zijn Woord nooit vruchteloos zal wederkeren. We moeten dat dan wel op een manier doen, die waardevol en respectabel is. Ik zag van de week een filmpje op Facebook van een stel mensen die op straat aan het zingen waren. Aan vrijmoedigheid ontbrak het hen niet, maar het klonk vals. Vinden we het dan gek dat mensen lacherig doorlopen? Je ziet ook wel eens straatpredikers, die het Woord brengen, zonder dat er toehoorders zijn, dus aan voorbijgangers. Ook dat is zo vaak parels voor de zwijnen gooien. Wat we doen moet wel goed zijn, en niet alleen in bedoeling, maar het moet wel kwaliteit hebben. Als je gaat zingen oefen dan, laat het harmonieus klinken. De wereld wordt verwend met superkwaliteit dat uit iedere telefoon komt, zouden wij dat dan niet voor de Allerhoogste moeten doen? Natuurlijk ziet Hij het hart aan, maar degene waar je voor getuigt niet, die luistert, vindt het niks en loopt door. Gemiste kans.

Want het gaat erom om juist die mensen te winnen voor Jezus. Ik wil niemand afkraken, maar je bewust maken. Wat is je doel? Dat moet toch zielen winnen zijn?

Maar ook in ons dagelijks contact met mensen mogen we vrijmoedig zijn, want we hebben een boodschap, die mensenlevens kan veranderen. Wij hebben een boodschap van hoop, voor een wereld zonder hoop. Waar dagelijks minstens 5 mensen een einde aan hun leven maken, waaronder ook veel jongeren, omdat ze geen andere uitweg meer zien. Laten we dan niet zwijgen en deze boodschap van redding, genezing en bevrijding uitdragen. 29 september in Rotterdam kixtarten we weer mensen om hen te leren dat op een effectieve wijze te doen. Kom ook en leer uitstappen in geloof en vertrouwen en ontvang vrijmoedigheid om dat dagelijks te doen. De wereld wacht erop, ja, op jou! (En de boodschap van Jezus uiteraard!)

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Kom naar onze module over gebed in Dordrecht: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Vrijmoedigheid

  1. Pingback: Vrijmoedigheid — Opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.