Niet doven

Comment 1 Standard

Blus de Geest niet uit.– 1 Tessalonicenzen 5:19

Lezen: 1Tes5:12-22

Jarenlang zat ik in de kerk. Ik kende de Here Jezus al, maar toch miste ik iets. Ik evangeliseerde met mijn band, trok door het hele land en soms kwamen we in koffiebars die gerund werden door mensen uit ‘Pinksteren’ Ik voelde dat zij Iets hadden wat ik miste. We gingen op zoek, naar meer. Er vond een band wisseling plaats, twee mensen uit een pinkstergemeente kwamen ons versterken, we maakten een CD; Vuur en Vlam, maar totdat er iemand voor mij bad voor de doop in de Heilige Geest wist ik eigenlijk niet wie en wat Hij was. Ik denk dat het met zovelen gaat. Je weet dat er meer is, je verlangt er naar, maar toch. De Alpha cursus heeft voor velen de ogen geopend, de stroming van het Evangelisch Werkverband, binnen de PKN is goed bezig met hun ‘There is More conferenties. New Wine brengt vernieuwing in de kerk. Meer, Heer, meer.

Het boekje van Benny Hin, Welkom Heilige Geest, is een aanrader als je meer wilt, of kom naar onze cursus over gebed. Je hoeft niet meer droog te staan, tegenwoordig. En toch, ik mis nog zoveel vuur van de Geest. Want blijkbaar is het uit te blussen. En weet je wat altijd de Heilige Geest weerstaat? De geest van religie. Deze religieuze geest houdt huis binnen de kerk, kan opwekkingen stoppen (teveel herrie, geen orde meer in de kerk, lastig al die huilende, lachende, schuddende mensen. Is dat wel van God?) De geschiedenis, ook in Nederland, leert dat. Ik heb een heilige honger naar meer van God. Jij? En je hebt al zoveel? Ja, ik, want er is meer.

Wat het vuur eveneens kan blussen is berusting. We hebben het allemaal al eens meegemaakt, het is een gepasseerd station. Maar dan mis ik de passie, voor verloren zielen, voor mensen die sterven omdat “God niet iedereen geneest’ en we ons erbij neerleggen in plaats van op zoek te gaan naar de reden waarom Hij niet kon ingrijpen. Ik wil meer van Gods Geest, want er is meer. Ik wil overlopen van Zijn zalving in mijn leven. Als zelfs de zweet- en gordeldoeken van Paulus al mensen konden genezen, door alleen een simpele aanraking, dan wil ik dat iedereen geneest waar ik voor bid. Heb je die honger ook? Laat het vuur dan branden, geef het vuur brandstof, anders gaat het uit, wees daar waar de Geest werkzaam is en begin uit te stappen in geloof. Pas op voor religie, waak ervoor, want het ligt op de loer. En laat het vuur weer branden, tot eer en glorie van de Naam van Jezus, want dat is de maatstaf. Verhoogt het Jezus wat de Geest doet? Als dat zo is, zet alle ramen open en laat er zuurstof bij, zodat het vuur aanwakkert en je iedereen om je heen in Vuur en vlam zet!

Een gedachte over “Niet doven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.