Geen nieuw juk

Comments 2 Standard

Sta dan vast in de vrijheid waarmee Christus ons vrijgemaakt heeft, en laat u niet weer met een juk van slavernij belasten. — Galaten 5:1

Lezen: Gal.5:1-12

Waar Paulus in zijn gehele bediening het meeste last van had was niet het ongeloof van de heidenen. Waar hij kwam kwamen de mensen met bosjes tegelijk tot geloof, was er in no time een gemeente en kon hij doortrekken naar de volgende plaats. De verkondiging werd dan ook bevestigd met tekenen en wonderen. Nee, dat was het probleem niet, het probleem waren de wettische joden die in zijn kielzog mee kwamen en probeerden de genade te roven. Ze wilden dat de heidenen zich gingen houden aan de joodse wetten en regels, zoals de besnijdenis en andere joodse wetten. De jong gelovigen stonden open, omdat ze honger hadden en dachten op die manier God te plezieren en bij Hem in een goed blaadje te kunnen komen, zoals ze dat gewend waren met hun oude goden. Logisch dat ze daar ontvankelijk voor waren. Maar Paulus gaat fel tegen deze gigantische dwaalleer tekeer. Wij zijn gered uit genade en dat is helemaal gratis. Je kunt niets, helemaal niets toevoegen aan je redding. Sterker nog, zegt hij in vers 4, als je het daarvan verwacht word je losgemaakt van Christus en val je uit de genade! Dat is nogal heftig. Dus niet als je zondigt val je uit de genade, maar als je je strikt wilt houden aan alle regeltjes en wetten, die het Oude Verbond de mensen oplegde!

Ik heb het wel vaker gezegd: het mengen van wet en genade brengt je onder een vloek en niet onder de zegen. Als je je zo toelegt op 1 facet van de wet, in dit geval de besnijdenis, dan word je geacht om de gehele wet te houden en aangezien niemand dat kan, ben je dan verloren.

Ook vandaag de dag hoor en lees ik van allerlei mensen dat we weer terug moeten naar de joodse roots van ons geloof. Dagen, feesten etc. Levensgevaarlijk! Natuurlijk mag je dat, als je dat alleen maar doet uit liefde voor de Here. Maar pas op voor dat juk, dat slavenjuk, want het ligt op de loer.

Het christelijk geloof is geen religie van regeltjes en wetjes, het is het geloof dat we door Christus vrijgemaakt zijn van alle geboden en verboden, om die te doen om onze zaligheid te verdienen. We zijn gered uit genade, door het geloof. Niets meer en niets minder. Wie je leert dat je allerlei dingen erbij moet doen, komt onder een vloek. Als je dat leert loopt zelfs je gezondheid gevaar. Ook al heb je nog zo de beste bedoelingen. Jezus zei: Neem MIJN juk op je, want mijn juk is zacht en MIJN last is licht (Mat.11:29+30

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Kom naar onze module over gebed in Dordrecht: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

2 gedachtes over “Geen nieuw juk

  1. Pingback: Geen nieuw juk — Opfrisser – Sitetitel

  2. Pingback: Geen nieuw juk |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.