Strijden

Leave a comment Standard

Strijd de goede strijd van het geloof. Grijp naar het eeuwige leven, waartoe u ook geroepen bent en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen. — 1 Timoteus 6:12

Lezen: 1Tim.6: 11-16

Ik weet het nog goed. Ik had belijdenis gedaan en een oudere broeder zei tegen mij: ‘Welkom in de strijd!” Ik wist niet wat hij bedoelde, maar ik kwam er snel achter…

De strijd, waar Paulus het over heeft tegen zijn geestelijk kind, Timotheüs, is de strijd, die hij wel vaker aanhaalt, de sportwedstrijd. Die vergelijkt hij met het geloofsleven. Je redding is gratis, maar een leven leven vol geloof heeft een prijs. En dat kan hard werken zijn. Het betekent dat we alles zullen moeten afleggen wat het behalen van de prijs in de weg kan staan. In die tijd sportte men in zijn blootje, al het andere was ballast. En dan kunnen we natuurlijk aan allerlei zonden denken, Paulus benoemt dat ook, met name geldzucht kan een probleem zijn. We moeten een aantal dingen najagen: gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid.

Daar moeten we dus ons best voor doen. Het komt ons niet allemaal aanwaaien. Of toch wel? Als de Heilige Geest wordt aangeduid als een Wind, door de Here Jezus Zelf, en we laten Hem Zijn gang gaan in ons leven dan gaat Hij ons veranderen, van binnenuit. Dat betekent niet dat we lui achterover moeten zitten, maar dat we actief mee mogen werken met Hem.

We hebben dan als het ware, wind mee. En dat helpt ontzettend, als je aan het hardlopen bent. Leven in geloof, met de Geest stelt ons in staat het onmogelijke te doen, leven in geloof zonder de Geest is onmogelijk te doen, een strijd waarbij je, als je geluk hebt, op je tandvlees de eindstreep behaalt. Het is een keuze, wat willen we, wind mee? Ikke wel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.