Flinke hoop

Comments 2 Standard

De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest. — Romeinen 15:13

Lezen: Rom. 15:1-13

We gaan steeds slechter Nederlands spreken en begrijpen. De term ‘aanvoegende wijs’ zegt velen niets meer. Je merkt dat in gebed en spraak bij gelovigen om je heen. De tekst van vandaag is daar een goed voorbeeld van. Die wordt dan ‘mag de God van hoop je vervullen etc. Nou van mij mag dat en van Hem ook. Maar moge heeft te maken dat het een wens is, die uitgesproken wordt, niet toestemming die wordt gevraagd. Ga er maar eens op letten, want het gebed krijgt een heel andere inhoud en lading als we gaan vragen of dingen mogen gebeuren. Zo in de trant van ‘papa mag ik buiten spelen’ dus staat u het toe… we bidden dat hij mag genezen, dat zij tot geloof mag komen… klinkt mooi, maar het verandert niets….

Dit even terzijde. De wens van Paulus is dat de Romeinen en wij met hen, vervuld zullen worden, door de God van hoop met blijdschap en vrede, en door de kracht van de Heilige Geest overvloedig zullen zijn in de hoop. En we hebben een grote Hoop, namelijk Christus in ons, de hoop der heerlijkheid, zoals ik gisteren ook al aanhaalde. Als wij door de kracht van de Heilige Geest rekenschap afleggen van de Hoop, Die in ons is, de Here Jezus Zelf, door Zijn Heilige Geest, dan kan het niet anders of er gaan dingen veranderen. Wij zijn geroepen, gezonden door de Heiland Zelf, met dezelfde missie als Hij had: de werken van de duisternis verbreken. Ziekte en gebondenheid moeten wijken waar wij komen, omdat Hij in ons is. Het wordt tijd dat we dat als gelovigen en als kerk gaan beseffen. Dan gaan we wandelen in het bovennatuurlijke. Wordt iedere klacht van iemand een uitdaging om hen Gods glorie te laten zien, omdat de woorden van geloof, die wij uitspreken, kracht hebben. Een voorbeeld? Jaren geleden, toen wij zelf ook nog jong in deze dingen waren stonden we op een camping. Naast ons stonden 2 jonge meiden, die om onze oudste zoon heendraaiden. Op een gegeven moment waren we aan het zwemmen in een zandafgraving in Drenthe, ‘het Hemelriekje’ plotseling was 1 van de 2 een gouden oorbelletje, van haar ouders gekregen kwijt. We zochten in het gras, nergens te vinden. Ik bad, hardop: Heer U weet waar het is, laat U het ons zien! Ik keek rond en legde mijn hand ergens neer en, je raadt het al, daar was het! Toeval, echt niet! Houdt de God van hemel en aarde Zich dan daar mee bezig? Jawel, want Hij is tot in de kleinste details van ons leven bij ons betrokken. Ik kan er zo nog meer vertellen, maar zo dichtbij is God en zo’n Helper de Heilige Geest. We leven in een wereld, zonder hoop, zonder perspectief, maar wij hebben het antwoord, want Jezus is het antwoord. Waar we dan ook zijn, mogen we die hoop verspreiden en uitdelen, aan de mensen om ons heen, het simpelste gebruiken om Zijn glorie te laten zien. Elke dag weer een uitdaging, elke dag weer spannend, maar nooit saai, echt niet!

2 gedachtes over “Flinke hoop

  1. Ik zou graag iets voor God doen maar ik heb een straffend Godsbeeld en daar wil ik vanaf en ik heb veel meegemaakt waardoor ik in mijn emoties en psyche beschadigd ben. Ik geloof dat God mij kan genezen maar zou het heel fijn vinden als er 2 mensen voor mij specifiek zouden bidden.
    Ik heet Karin en ben single met een zoon van 23 : Keyi heet hij en ook graag gebed voor hem. Ik ben depressief ptss borderline burn-out angst en paniek aanvallen en sinds kort is er jeuk bij over mijn lichaam. Please wilt U in Gebed gaan voor mij? Ik heb er genoeg van lauw christen te zijn. Wees gezegend broeders en zusters in naam van Jezus de Messias ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ๐ŸผAmen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.