Iedereen gered

Leave a comment Standard

De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen. — 2 Petrus 3:9

Lezen: 2 Petr.3:1-10

Eindtijd, het is een hot item. Velen hebben er de mond vol van, we leven in de eindtijd, hoor je dan. Zie je de tekenen niet? Bloedmanen, allerlei andere tekenen, honger, ellende etc. Jazeker we leven in de eindtijd, al sinds Pinksteren in 33 na Christus. Het was toen, dat de Here God de gemeente toerustte om de grote eindtijd oogst binnen te halen, met de Kracht van de Heilige Geest. Het ging ook als een speer, mede dankzij de infrastructuur die de Romeinen in de toenmalige wereld hadden aangelegd. Paulus had in een korte tijd zoveel mensen bereikt. Maar toen stagneerde het. Dat zie je al in de brief waaruit onze tekst van vandaag komt.

Mensen mopperen, waar blijft Jezus nu? Hij had er toch allang moeten zijn? Zit God soms te slapen? Toen de discipelen, vlak voordat Jezus naar de hemel voer, aan Hem vroegen of Hij in deze tijd Zijn Rijk zou herstellen, zei Hij, dat het niet aan hun lag om te weten wanneer de tijden van God er zouden zijn, maar dat zij kracht zouden ontvangen om getuigen van Hem te zijn, als de Heilige Geest over hen kwam.

Ik denk dat Hij dat vandaag nog steeds zegt. Ga je niet bezig zitten te houden met allerlei berekeningen van wanneer Hij terug zou kunnen komen, maar zorg:

1) dat je er klaar voor bent, doordat je je leven aan Hem hebt gegeven en

2) ervoor dat er zoveel mogelijk mensen met je mee gaan, door ze het evangelie te vertellen en dat te demonstreren

Dat Hij zolang weg blijft heeft te maken dat Hij niet wil dat er mensen verloren gaan, maar dat ze allemaal Hem zullen leren kennen. De bal ligt bij ons.

Zou het niet zo kunnen zijn dat Jezus wacht totdat het evangelie van het Koninkrijk aan alle mensen is verkondigd, zoals Hij zelf zei in Mat.24:14 ?

Dus wil je een einde aan alle ellende in de wereld, dat Jezus spoedig terugkomt? Ga en verkondig het evangelie van de opgestane Heiland. Begin vandaag. Iedere ziel die gewonnen wordt brengt Zijn komst een stapje dichterbij…!

Wil je leren hoe je dat effectief kunt doen, kom dan op 29 september naar onze kiXtart in Rotterdam

Je kunt je hier opgegeven

https://www.eventbrite.com/e/kixtart-krachtevangelisatie-tickets-49593598789?aff=utm_source%3Deb_email%26utm_medium%3Demail%26utm_campaign%3Dnew_event_email&utm_term=eventurl_text

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.