Kinderen van God

Leave a comment Standard

Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. — Galaten 3:26

Lezen: Gal.3:19-29

Dat is toch eigenlijk een Godswonder, als je het goed beseft. Wij zijn kinderen van God geworden. Zonen, staat er eigenlijk. En ik weet dat de zusters hierin begrepen zijn, al vinden ze het moeilijk. Maar bij God bestaan geen transgenders. Een zoon heeft te maken met je titel, met je positie. Het heeft te maken met je erfenis.

De Galaten zijn, door de prediking van Paulus, tot geloof gekomen maar na hem zijn er joden gekomen die zeiden dat ook de Galaten zich aan de joodse wetten en regels moesten houden, omdat ze anders verloren zouden gaan. Ze moesten zich zelfs laten besnijden! Alom verwarring, mensen, nog zo jong in het geloof, dachten hier goed aan te doen en voor men het wist, zat men weer onder een slaven juk. Was men terug naar de positie van slaaf, in plaats van zoon. Ik neem je in gedachten weer mee naar de gelijkenis van de verloren zoon, toen hij tot inkeer kwam zei hij tegen zijn vader dat hij het niet waard was om zijn zoon genoemd te worden, maar dat een dienstknecht ook goed was. Lariekoek, zei de vader, je bent mijn zoon. En er werd feest gevierd, want zijn zoon, die dood was, was weer levend geworden. Hij had de erfenis erdoorheen gejaagd, toch krijgt hij weer alles van zijn vader.

Zo is het ook met ons. Als we gaan geloven, want dat is wel de voorwaarde, als we ons hart openzetten voor de Here Jezus, dan verandert er in dat ene moment zoveel. Dan worden we van slaven onder de zonde en de wet, tot vrije zonen onder de genade.

En een kind van God bidt anders dan een slaaf. Zovelen hebben nog een slavenmentaliteit, omdat ze ook nog leven onder de wet. Ze denken te kunnen bidden, omdat ze dingen goed hebben gedaan, of juist niet de autoriteit te hebben, omdat ze nog steeds dingen verkeerd doen. Maar een Zoon is een Zoon en handelt daarnaar. Spreekt tot dingen van de vijand, die ergens niet horen te zijn, en ze verdwijnen. Een van de dingen, die satan van ons wil roven is onze identiteit in Christus. Want wanneer wij niet beseffen, wat voor autoriteit en macht we als zonen van de levende God hebben, dan zullen we die ook niet uitoefenen. Dan vragen we nog steeds of de Vader, Die boven is, de dingen wil doen, mensen behouden, genezen en bevrijden, in plaats van namens de God, de Heilige Geest, Die in ons is.

Leven onder de wet brengt je weer onder een juk, sterker nog, zelfs onder een vloek. Strikt houden aan joodse regels en gebruiken is niet goed voor je, leven vanuit de genade leert je dat je dingen moet doen of moet laten, omdat je een kind van God bent. Het enig wat je moet doen om dat te worden is dus geloof, dan ontvangen we de geest van het zoonschap, waardoor we intimiteit met God kunnen hebben, waarna we onze autoriteit kunnen uitoefenen. Als we dat weten, zijn we gevaarlijk voor het rijk der duisternis en dat is precies waar God ons wil hebben…!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.