Rots van mijn hart

Leave a comment Standard

Bezwijkt mijn lichaam en mijn hart,

dan is God de rots van mijn hart

en voor eeuwig mijn deel. Psalm 73:26

Lezen: Psalm 73

Psalm 73 stelt de vraag waar we allemaal wel een mee worstelen, waarom gaat het de ongelovigen soms beter af, dan hen die leven naar Zijn wil? En je ziet dat ook wel om je heen. Nu mogen we natuurlijk niet jaloers zijn en alleen maar naar het stoffelijke kijken. Deze week sprak ik en een modezaak een vrouw, voor wie ik mocht bidden en waarbij haar beenlengte verschil werd opgeheven in de Naam van Jezus. Ze was zelf ook gelovig en zei: ‘ik ben de rijkste vrouw op aarde, want ik heb mijn geloof. Zelfs al boden ze me 10 miljoen euro, ik zou mijn geloof nooit weg doen’ Een mooi getuigenis. En het is zo, want onze relatie met God is eigenlijk het kostbaarste wat we hebben en daar kan niets tegenop. Dat is dan ook de strekking van onze tekst van vandaag. Want zelfs als het einde komt, of juist als het einde komt, dan hebben we dat kostbare zo hart nodig. Wat is het dan toch geweldig om te weten dat de dood geen eindpunt is, zoals zovelen denken, maar voor ons de toegang naar een nieuwe toekomst. En als we jong zijn, dan denken we daar niet zo over, maar hoe ouder je wordt, ga je er toch aan denken. Hoe zal dat zijn, eeuwig bij Hem? Natuurlijk sta ik nog elke dag in het leven en geniet van elk moment. Maar de wetenschap eens bij Hem te mogen zijn, is ook onze drijfveer. En dat gun ik zoveel mensen. Want vers 27 is ook waar en dat gun je niemand….

Maar in leven en in sterven te weten dat Hij de Rots is van mijn hart en voor eeuwig mijn deel, daar kan je mee leven, daar kan je mee sterven, daar kan je mee de eeuwigheid in. Dat te kennen is het allerbelangrijkste, alle aardse rijkdom kan je dan gestolen worden.

De berijmde versie zegt het zo mooi, dat ik daarmee wil afsluiten:

Wien heb ik nevens U omhoog?

Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog,

Op aarde nevens U toch lusten?

Niets is er, waar ik in kan rusten.

Bezwijkt dan ooit, in bittre smart

Of bangen nood, mijn vlees en hart,

Zo zult Gij zijn voor mijn gemoed

Mijn rots, mijn deel, mijn eeuwig goed.

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Kom naar onze module over gebed in Dordrecht: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.