Onbezorgd

Leave a comment Standard

Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad. Mat.6:34

Lezen: Mat.6:19-34

Het is de afsluitingszin van de Here Jezus over Zijn betoog in de Bergrede over het niet bezorgd zijn. Want de lelies in het veld en de vogels in de lucht hebben het beter en zien er mooier uit dan Salomo in al zijn pracht. Toch werken de vogels wel. Als je ooit zo’n natuurfilm hebt gezien waarbij die jongen hun snavels wijd open sperren om eten te krijgen en je de ouders heen en weer ziet vliegen om dat te krijgen, dan weet je wat ik bedoel. Deze teksten zijn dan ook niet bedoeld om het werk er maar bij neer te leggen en te wachten tot God een boodschappentas voor je deur zet en er geld op je rekening komt om de huur of je hypotheek te betalen. Wie niet werkt zal ook niet eten zegt Paulus in 2 Thes.3:10

Maar het gaat hier echt om je zorgen maken. En daar krijg je van alles van, maagzweren, hoofdpijn, slapeloze nachten, maar voor de rest schiet je er niets mee op. Het gaat om het stellen van prioriteiten. Wat staat er op nummer 1 in je leven? Zijn dat de schatten van deze wereld, alle materiële dingen, of zijn het de dingen van het Koninkrijk? Hoe dat uitgebreid zal kunnen worden en hoe God jou daarin wil gebruiken. Dat je je iedere dag beschikbaar opstelt en vraagt of de Heilige Geest je vandaag gebruikt om iemand van Jezus te vertellen? Als dat onze prioriteit heeft, de dingen die met Zijn Koninkrijk te maken hebben, dan hoeven we ons nergens zorgen om te maken, want dat gaat Hij voor ons zorgen. Als jij je om Mijn zaken bekommert, bekommer Ik me om de jouwe, zegt Hij feitelijk. Wel, een betere deal kan ik me niet voorstellen, toch?

En dan de dag van morgen, sommigen zien beren op de weg. Mijn oude moedertje had zo’n mooi gezegde: een mens lijdt het meest, door het lijden wat hij vreest en ten leste dagen, nimmer op komt dagen. Een mooie levenswijsheid, maar zo waar. Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen beslommeringen. Maar wij, wij mogen ons richten op de Allerhoogste, de Geweldigste, de Nimmer Aflatende, de God, die voorziet, JHWH Jireh. Als we ons daarop richten komt de rest vanzelf. Gewoon doen!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Kom naar onze module over gebed in Dordrecht: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.