Altijd Dezelfde

Leave a comment Standard

Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid.Hebr.13:8

Lezen: Hebr.13:1-17

Rust, mijn ziel, Uw God is Koning,

Heel de wereld Zijn gebied,

Alles wisselt op Zijn wenken,

Maar Hijzelf verandert niet. (Gezang 179)

Ik weet nog dat ik op de lagere school doet lied uit mijn hoofd moest leren en blijkbaar is het er nooit uitgegaan. Maar het zegt wat deze tekst ook zegt. God blijft Dezelfde. Het stond op een groot spandoek op het podium in 1958, bij Holland Wonder, de evangelisatiecampagne van T.L. Osborn, waar velen werden genezen en gered en waar veel evangelische en pinkstergemeenten vandaag de dag naar te herleiden zijn. En het is waar!

God is onveranderlijk. Hij openbaarde Zich aan Mozes met de naam JHWH, Ik ben die Ik ben, die Ik was en altijd zal zijn en Hij is Degene, Die is, Die was en Die komt. Heden, verleden en toekomst zijn in onze God verbonden. En dus ook in de Here Jezus, Zijn Zoon. Hij is de Onveranderlijke, hoe zingt dat andere mooie,oude lied het: Er is geen schaduw van omkeer bij U! En dat is niet saai, lieve menen, dat is betrouwbaar, uitermate betrouwbaar. Want wat gisteren gold, geldt vandaag, er is bij Hem geen ‘nu even niet’ Hij is er altijd, voor zijn volk, voor Zijn kinderen, feitelijk voor iedereen.

En als Hij in het verleden genas, dan doet Hij dat ook nu, als Hij in het verleden opwekking gaf, dan wil Hij dat ook nu, als Hij in het verleden redde, dan doet Hij dat ook nu!

Het zijn wij, die de veranderende factor zijn. Want we hebben vandaag geen zin, of geen lef, of wat dan ook. Maar als we weten dat Hij, die Onveranderlijke met Zijn Optandingskracht in ons woont, dan zeggen wij, ook vandaag: Here gebruik mij voor Uw glorie, want Hij is nog steeds Dezelfde en Hij wil ons daarvoor gebruiken. Dat is toch geweldig?

Heer vergeef mij mijn wispelturigheid en onbetrouwbaarheid, dank U, dat U steeds Dezelfde bent geweest en zult blijven, dank U, dat U mij vandaag wil gebruiken voor Uw glorie, amen

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Vanavond start de module gebed, je kunt nog net instappen: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.