Eeuwig leven hebben

Leave a comment Standard

Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven, maar wie de Zoon ongehoorzaam is, zal het leven niet zien, maar de toorn van God blijft op hem. Joh.3:36

Lezen: Joh.3:22-36

Het draait allemaal om het geloof in de Here Jezus, want als je dat doet, in Hem geloven, Hem vertrouwen, zo je wilt, dan heb je eeuwig leven, niet zal je ooit eens krijgen, nee hebben. Op het moment dat je de Here Jezus hebt uitgenodigd in je hart verandert er iets wezenlijks in je bestaan. Voorheen was de toorn van God op je, zoals die op ieder mens is. Maar zodra je gaat geloven, die eerste stap zet, ben je gered, dan is je status veranderd naar Kind van God. Je bent dan overgebracht in het rijk van de Zoon van Zijn liefde. Allen die dat niet doen blijven dus onder de toorn, ze waren dat dus al. Iedereen, die niet gelooft dat Jezus de Zoon van God is en dat Jezus Hem uit de dood heeft opgewekt heeft al de bestemming van het eeuwig oordeel. Daar kunnen we moeilijk over doen, we kunnen zeggen dat de hel niet meer bestaat, maar de Bijbel leert ons anders. Laat je geen zand in de ogen strooien, er is een plaats waar je niet wil zijn als je gestorven bent, en er is een plaats van eeuwige vrede en vreugde. En wij beslissen waar we de eeuwigheid willen doorbrengen. Ons geloof in de Here Jezus maakt het verschil. Ik wind daar geen doekjes om in de zin van het zal zo’n vaart wel niet lopen, ik denk dat het een verschrikkelijk plaats zal zijn. Daar is het geween en het tandengeknars. Joh. 3:36 is een herhaling van Joh.3:16, alleen laat het nog duidelijker de consequenties zien van ongeloof. Niet alleen voor ons, maar voor de hele wereld.

Daarom is het ook onze verantwoordelijkheid om ons licht te laten schijnen over de wereld, om het evangelie te verkondigen. Om te redden, wie er te redden valt, want zoals Hij gezonden is, zijn ook wij dat: om het verlorene te zoeken en het te redden.

Ons boekje (gratis) Doeltreffend Bidden voor Verloren mensen kan je helpen om op een doeltreffende manier voor mensen te bidden.

Onze Krachtevangelisatie kiXtart om ze te winnen, want wie wil je nu verloren zien gaan?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.