Vol van de kennis

Leave a comment Standard

Men zal nergens kwaad doen of verderf aanrichten op heel Mijn heilige berg, want de aarde zal vol zijn van de kennis van de HEERE, zoals het water de bodem van de zee bedekt. — Jesaja 11:9 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 11:1-10

Dit hele gedeelte is een prachtig stuk profetie over de komst van de Messias, de Gezalfde des HEREN. Niet alleen vervuld met Kerst, maar ook tijdens Zijn rondwandeling op aarde, ook vindt het de vervulling nu, door jou en mij, Zijn discipelen, en het zal natuurlijk straks volledig zijn, bij Zijn wederkomst.

Maar de tekst van vandaag is eigenlijk, voor het grooste deel, ons pakkie an. Want wij zijn geroepen om Zijn getuigen te zijn, tot aan het uiterste der aarde, en alle volken tot Zijn discipelen te maken. En als we dat hebben vervuld, die Grote Opdracht, dan zal heel de aarde vol zijn met de kennis van de HERE. Dan hebben we nog wel wat te doen, zo met zijn allen. Ik geloof ook niet zo zeer dat de komst van de HEER heel erg dichtbij is, in de term van dagen, weken of enkele maanden. Wel geloof ik, dat we met elkaar de handen in elkaar moeten slaan, om te gaan bereiken wat hier staat. Dat heel de aarde vol zal zijn van de kennis van de HERE, zoals de wateren de zee bedekken.

In mijn jeugdjaren zongen we een mooi, Engelstalig lied:

All over the world the Spirit is moving

All over the world as the prophet said it would be

All over the world there’s a mighty revelation

Of the glory of the Lord, as the waters cover the sea

 

All over His church God’s Spirit is moving

All over His church as the prophet said it would be

All over His church there’s a mighty revelation

Of the glory of the Lord, as the waters cover the sea

 

Right here in this place the Spirit is moving

Right here in this place as the prophet said it would be

Right here in this place there’s a mighty revelation

Of the glory of the Lord, as the waters cover the sea

https://youtu.be/8HzVB9NqSFQ

En dat beschrijft precies hoe het is. Het kan alleen maar gedaan worden in de kracht van de Heilige Geest. Als Die onze inspirator niet is, is het onze eigen kracht en dat het niet lukken. We hebben nog een weg te gaan, maar ieder mens, die toegevoegd wordt aan de schare die behouden wordt, brengt de vervulling weer een stapje dichterbij.

Waarom vandaag niet beginnen?

Heilige Geest van God, vul mij vandaag opnieuw en breng mensen op mijn pad, die ik kan vertellen over de liefde van de Here Jezus, in Uw kracht en met Uw kracht, opdat de aarde vol worde van de Kennis van de Here, amen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.