Levend Brood

Leave a comment Standard

Jezus zei: ‘Ik ben het brood dat eeuwig leven geeft. Als je bij mij komt, zul je nooit meer honger hebben. Als je in mij gelooft, zul je nooit meer dorst hebben. Joh.6:35

De mensen vonden het wel prachtig. Door de wonderbare spijziging hoefden ze geen brood te kopen. Dat was een meevallertje in de huishoudportemonnee! Dus liepen ze Jezus achterna, want dat wilden ze wel vaker meemaken. Maar dan zegt Jezus op een gegeven moment dat HIJ het brood des levens is. Iedereen zal snappen dat dat geestelijk is, alhoewel christenen in het verleden wel van kannibalisme zijn beschuldigd, omdat we het Lichaam en Bloed van de Heer eten en drinken.

Augustinus ze, dat iedereen geschapen is met een bepaalde leegte in zich en dat je op zoek blijft om dat te vullen, totdat je rust vindt in God. Dat zie je om je heen: mesen vullen zich met van alles en nog wat, seks, drugs en rock&roll en wat dies meer zij. Oosterse godsdiensten en afgeleiden daarvan: yoga, holifeeest, colourrun, het kan geen kwaad zeggen zelfs christenen. Maar er wordt een deur open gezet in de geestelijke wereld, waar de gevolgen zeker van te merken zullen zijn, in de nabije of de verre toekomst.

Maar Jezus zegt Ik ben het Brood des Levens, als je in Mij gelooft heb je geen honger meer. Dan vind je die rust waar Augustinus het over had. Dan zie je drugsverslaafden omturnen tot ware evangelisten, dan zie je levens drastisch veranderen. Dan is meteen dat gezapige eraf, van doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Nee ik wil net als David, gek en dwaas doen voor mijn Heer, als dat nodig mocht zijn. En mensen vinden het gek en dwaas dat je op straat mensen gaat aanspreken om ze van de liefde van Jezus te vertellen. Maar als die mensen dan tot Jezus komen, ontvangen ze dat Levende Brood, krijgt hun leven inhoud en zijn ze gered voor de eeuwigheid. Laat mij dan maar dwaas doen, de opbrengst is groot, want de oogst is groot.

Als je de Here Jezus leert kennen, leef je niet meer bij de waan van de dag, weet je dat je gered bent en is die geestelijk honger verdwenen. Je wilt alleen maar steeds meer van Zijn Geest, omdat Die nooit uitgeput raakt en er altijd weer een maatje meer bij kan. Dat is een andere geestelijke honger, die je gestild wilt hebben omdat je uit wilt delen en daar heb je de Geest voor nodig!

Het is heerlijk om iedere dag van het geestelijke brood en het geestelijke water te drinken, wat Jezus is, en het raakt nooit op, het is nooit schaars!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.