Antwoord gegarandeerd

Leave a comment Standard

Ik heb de Heer lief,

want hij luistert naar mij.

Als ik om hulp roep,

geeft hij mij antwoord. Psalm 116:1

Lezen: Psalm 116

Dat de HERE God een sprekende God is, mag algemeen bekend worden geacht. Maar dat Hij dat vandaag de dag nog doet, wellicht minder. Toch is het zo. Hij wil communiceren, want Hij wil relatie en relatie bestaat nu eenmaal niet uit eenrichtingsverkeer. Sommigen horen Hem heel duidelijk, als het ware met een menselijke stem, maar meestal spreekt Hij zachtjes, is het een lichte aandrang. Soms doet Hij dat vanuit het Woord. Dat je worstelt met een probleem en ineens een bijbeltekst (of een Opfrisser) onder ogen krijgt en je het antwoord ziet.

Maar in ieder geval antwoordt Hij altijd op ons hulpgeroep. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij, luidt een nederlands spreekwoord. Maar wie Hem inroepen, mogen vertrouwen dat er antwoord komt. Misschien niet altijd het antwoord wat je wit horen… maar antwoorden doet Hij. Waarom? Omdat Hij onze liefdevolle hemelse Vader is. Het volgende vers zegt dat Hij Zijn oor neigt, oftewel Zijn hoofd in onze richting draait als Hij onze stem hoort. Hee, kijk nu, daar is Mijn geliefd kind, wat heeft hij/zij vandaag te vertellen? Waarmee kan ik hem/haar helpen? En dan stuurt Hij Zijn engelen om je te helpen (Psalm 91)

Zo mogen we deze dag vandaag ook weer ingaan, wetende dat we een God hebben die ons hulpgeroep hoort. Die de oren spitst als we tot Hem roepen, smeken. Afgelopen maandag hoorden we in de discipelen bijbelschool ook weer zulke mooie getuigenissen van verhoring op gebed. En niet alleen van een schietgebedje, wat ook helpt, denk aan Nehemia, maar ook lang aanhoudend gebed om recht en verandering. Pray Until Something Happens PUSH) oftewel bid totdat er iets gebeurt, het help, echt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.